Brutarii păcălesc clienţii cu sortimentele de pâine pe care le vând

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat mai multe brutării
Comisarii de la Protecţia Consumatorilor au verificat mai multe brutării

Comisarii de la Protecţia Consumatorului au depistat că unii operatori economici comercializează pâine făcută din grâu pe post de pâine de secară.

În perioada 20.08 - 24.08.2012, comisarii de la Protecţia Consumatorului au desfăşurat o acţiune de control pentru verificarea respectării prevederilor legale privind modul de comercializare, etichetare, prezentare şi publicitate a pâinii şi produselor de panificaţie

Abateri referitoare la respectarea acestui aspect s-au constatat la 6 operatori economici care comercializau pâine diferite sortimente, din fainã grâu, fara a menţiona denumirea furnizorului de pâine, denumirea completã a produselor expuse la comercializare, şi preţul exprimat in lei/kg si lei/buc.

S-a urmărit dacă denumirea sub care se vinde pâinea şi produsele de panificaţie este stabilită în concordanţă cu materia primă utilizată, respectiv, cu făina utilizată.

„La un operator economic s-a identificat la comercializare produsul "pâinea brutarului" produs preambalat 500g/buc. care are menţionat pe ambalaj ca denumire de produs „pâinea brutarului cu secară" .
La raft însã pe etichetã de preţ ca denumire de produs este menţionat „pâine de secară rotundă feliată", ceea ce induce consumatorului ideea cã pâinea este produsã numai din fãinã de secarã. În realitate, conform ingredientelor menţionate de producãtor pe ambalaj , fãina de secarã este 20 % din total fãinã folositã , restul de 80% fiind fãinã grâu"
, arată comisarii ANPC în nota de control.

În timpul controlului s-a eliminat deficienţa constatatã şi s-a aplicat o amendã contravenţionala.

Controlul tematic s-a finalizat cu încheierea a 11 pvcc - uri, aplicandu-se 6 amenzi contravenţionale în valoare totala de 8000 lei şi 6 avertismente scrise.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite