Brazi ieftini de la Direcţia Silvică

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Brazii pot fi achiziţionaţi de la Ocoalele Silvice
Brazii pot fi achiziţionaţi de la Ocoalele Silvice

Deşi mai sunt trei săptămâni până la sărbătoarea Crăciunului, Direcţia Silvică a început să vândă brazii ce vor împodobi casele vrâncenilor.

În acest sezon, s-a dispus tăierea unui număr redus de pomi, doar 4.900, în comparaţie cu 12.800, câţi s-au recoltat anul trecut.

„Este numărul maxim de brazi apţi pentru livrare. Aceştia provin atât din regenerări naturale, cât şi din pepinierele proprii de la Panciu şi Soveja, unde sunt culturi speciale", precizează Titi Olteanu, purtător de cuvânt al Direcţiei Silvice Vrancea.

Preţuri accesibile

Vrâncenii care vor să achiziţioneze brazi din pepinierele Direcţiei Silvice nu vor trebui să scoată din buzunare prea mulţi bani, preţul unui pom de Crăciun variind între 20 şi 30 de lei, în funcţie de înălţime.

În schimb, pentru agenţii economici tarifele diferă puţin, acestea fiind cuprinse între 30 şi 35 de lei, tocmai pentru a se obţine şi un profit.

„Trebuie să scoatem şi noi cheltuielile de întreţinere a culturilor. Oricum, vânzările merg destul de bine şi mai bine de jumătate din brazi au fost cumpăraţi de agenţi economici. Nici nu ştim dacă vom putea onora toate solicitările", mai spune Titi Olteanu. Brazii pot fi procuraţi de la Ocoalele Silvice din judeţ.

Pentru a preveni tăierile ilegale şi furturile de brazi din pădurile ce se află în proprietatea statului, reprezentanţii Direcţiei Silvice Vrancea, împreună cu echipaje ale Poliţiei, efectuează controale pe toată raza judeţului, dar mai ales a localităţilor în care fondul forestier este compus, în mare parte, din brazi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite