GALERIE FOTO Bolnavi şi înşelaţi de „cămătari”, stau pe drumuri de şase ani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Soţii Coviţ se descurcă cu greu
Soţii Coviţ se descurcă cu greu

Soţii Constantin şi Tinca Coviţ, cu copiii şi nepoţii lor locuiesc cu toţii într-un apartament pe care l-au închiriat şi îl plătesc din modestele lor venituri.

Familia Coviţ a trăit până în urmă cu 16 ani la Mărăşeşti ca orice familie obişnuită, în ciuda problemelor grave de sănătate.

Tinca Coviţ, în vârstă de 67 de ani, suferă de poliomielită din copilărie şi se deplasează în cărucior, iar Constantin are de asemenea grave probleme la şold, fiind încadrat în gradul II de handicap.

GALERIE FOTO Vrea să scape de sărăcie într-un mod inedit

Drama acestei familii a început în 1996, când a luat un împrumut de şase milioane de lei vechi de la o persoană fizică din oraşul Mărăşeşti, pentru care a girat cu casa.

Soţii Coviţ se deplasează greu

CLICK aici pentru imagini

„Trebuia să merg la operaţie şi nu aveam bani, aşa că am recurs la împrumut pentru care trebuia să restituim zece milioane de lei. Am făcut actele la un notariat în Panciu. Cei de acolo nu ne-au învăţat şi am semnat fără să ne dăm seamă că ne putem pierde casa. Când cel care ne-a împrumutat banii ne-a dat în judecată, am vrut să-i dăm înapoi cele zece milioane, dar nu a acceptat banii. Timp de zece ani ne-am judecat prin instanţă, iar în 2006 instanţa a dispus evacuarea noastră din casă", ne-a declarat din căruţul său cu rotile Tinca Coviţ.

De şase ani, viaţa acestei familii este o luptă de zi cu zi.

400 mp pentru casă de la Primăria Odobeşti

Rămaşi fără un acoperiş deasupra capului, cei opt membri ai familiei, părinţi, copii, nepoţi, au venit în Focşani să locuiască cu chirie într-un apartament modest. Venitul lunar din pensii, indemnizaţii de handicap, alocaţii şi salariul unuia dintre copii depăşeşte puţin peste 1500 de lei, bani din care abia reuşesc să se întreţină.

Intenţia soţilor Coviţ este de a-şi construi o casă la Odobeşti, acolo unde au primit prin bunăvoinţa primăriei 400 de mp de teren, însă veniturile nu le ajung nici pentru a împrejmui locul.

„Anul acesta expiră autorizaţia pe care Primăria ne-a dat-o să construim ceva acolo. Mie teamă că rămânem şi fără terenul acesta. Măcar un gard dacă am face. La bloc e greu de stat, zilnic ne chinuim să urcăm două etaje cu căruţul pe scări, pe când o casă pe pământ ar fi un vis", spune Constantin Coviţ.

Jenaţi, cei doi soţi ne-au declarat că nu cer milă, dar se gândesc că poate cineva i-ar putea ajuta cu materiale de construcţii.

O primă reacţie a venit din partea Sindicatului Ţăranilor „Propact", ai cărui membri din zona de munte vor ajuta familia Covit cu material lemnos.

„Am discutat cazul într-o şedinţă de a noastră şi câţiva colegi au promis că vor pune la dispoziţie, pentru început, cherestea şi bolţari. Încercăm să-i ajutăm cum putem", ne-a declarat Costel Ichim, preşedintele Propact Vrancea.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite