Bogdan Matişan, interzis la Primărie pe motiv de ANI?

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bogdan Matişan
Bogdan Matişan

Fostul viceprimar a fost găsit incompatibil în anul 2010 de cărtre ANI, în timp ce deţinea în acelaşi timp calitatea de consilier local şi director coordonator la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea.

Alegerea ca viceprimar al municipiului Focşani a lui Gabriel Necula, de la PSD, a surprins pe toată lumea, în condiţiile în care se ştia că Bogdan Matişan îşi va continua activitatea în funcţia pe care a deţinut-o în ultimii doi ani.

Se pare însă că social democraţii au vrut să se pună la adăpost de o eventuală suspendare, cunoscut fiind că în anul 2010 acesta a primit din partea ANI o interdicţie de trei ani de a ocupa funcţii de demnitate publică.

Concret, în anul 2009 Matişan deţinea în acelaşi timp calitatea de consilier local şi director coordonator la Comisariatul pentru Protecţia Consumatorilor Vrancea, astfel că la data de 12 martie 2010 s-a constatat starea de incompatibilitate a sa.

Interdicţia de a ocupa funcţii publice este valabilă pentru perioada 28 martie 2010-28 martie 2013, cu menţiunea că în toată această perioadă Bogdan Matişan s-a aflat într-o funcţie publică la Primăria Focşani.

Potrivit Art. 25, alin. (2) din Legea nr. 176 din 1 septembrie 2010 privind integritatea in exercitarea functiilor si demnitatilor publice, pentru modificarea si completarea Legii nr. 144/2007 privind infiintarea, organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Integritate, precum si pentru modificarea si completarea altor acte normative "Persoana eliberata sau destituita din functie potrivit prevederilor alin. (1) sau fata de care s-a constatat existenta conflictului de interese ori starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica ce face obiectul prevederilor prezentei legi, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de 3 ani de la data eliberarii, destituirii din functia ori demnitatea publica respectiva sau a incetarii de drept a mandatului. Daca persoana a ocupat o functie eligibila, nu mai poate ocupa aceeasi functie pe o perioada de 3 ani de la incetarea mandatului. In cazul in care persoana nu mai ocupa o functie sau o demnitate publica la data constatarii starii de incompatibilitate ori a conflictului de interese, interdictia de 3 ani opereaza potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unui conflict de interese sau a unei stari de incompatibilitate", precizează Agenţia Naţionale de Integritate.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite