Blocurile în facturare comună nu vor primi căldură în această iarnă dacă locatarii nu trec la facturarea individuală

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Propunerea aparţine consilierului local Liviu Oloeriu , ideea fiind îmbrăţişată de preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Focşani.

Problemele grave cu care se confruntă societatea de termoficare ENET, mai ales în ce priveşte încasarea facturilor de la populaţie, a determinat conducerea administraţiei locale din Focşani să organizeze o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor de proprietari, cu aleşii locali şi cu şefii ENET.

Potrivit informării făcute de directorul ENET, la această oră populaţia datorează peste 6 milioane de lei pentru serviciile de apă caldă şi căldură, iar datoriile cele mai mari le înregistrează asociaţiile de proprietari.

La nivelul administraţiei locale se doreşte trecerea la facturare individuală a populaţiei, o procedură greoaie în condiţiile în care pentru acest lucru trebuie să-şi dea acordul toţi locatarii unei scări de bloc.

Pentru a forţa locatarii să facă acest pas, consilierul local Liviu Oloeriu a venit cu o propunere.

„Nu se dă drumul la căldură în blocurile cu facturare comună până când nu se trece la facturare individuală", a fost propunerea consilierului Oloeriu. Propunerea sa este îmbrăţişată de preşedinţii asociaţiilor de proprietari, cu condiţia ca ENET-ul să preia şi datoriile populaţiei.

„Noi dorim cu toţii să se treacă la facturare individuală, dar ENET trebuie să preia să datoriile, pentru că omul dacă trece la facturare individuală nu mai vine la mine să-mi plătească din urmă", a spus unul dintre preşedinţii asociaţiilor de proprietari din Focşani.

Şefii ENET spun că pot prelua datoriile populaţiei numai dacă proprietarii îşi recunosc în scris aceste datorii.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite