Blocurile din Focşani, tablă de domino/ Lucrările individuale de izolare termică duc la un amalgam de culori

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Focşănenii cu venituri mai mari şi-au reabilitat termic apartamentele, fără a le păsa de vecini şi de aspect, astfel ajungându-se la aspectul pestriţ al blocurilor.

Blocurile din Focşani arată asemenea unei o table de domino. O parte din bloc e reabilitat, alta nu. Problema este că acolo unde câţiva s-au apucat de reabilitat de capul lor, ceilalţi vecini nu mai pot apela la programul naţional, acolo unde costurile sunt mai mici.

Marius Lupu locuieşte într-un bloc aflat pe Bulevardul Unirii şi împreună cu câţiva vecini au solicitat unei firme să facă lucrarea. Preţul ajungea la 3.000 de lei de familie. "Nu toată lumea a fost de acord să plătească şi vor rămâne cu faţada veche de peste 30 de ani. O să arate cam urât blocul, dar nu avem ce face. Este obligatoriu să ne reabilităm termic apartamentele. În caz că vrei să-l vinzi se ia în calcul şi acest lucru", recunoaşte Marius Lupu.

Un vecin al lui Marius Lupu se plânge că este în şomaj şi nu are bani. "Nu îmi permit nici măcar să-mi cumpăr un kilogram de carne, de unde să mai bag bani în refacerea faţadei? Normal era să ne fi înscris în programul naţional, pentru că beneficiam de subvenţii. Aşa, blocul o să arate ca o tablă de şah, cu zeci de culori", spune Mihai Vasiliu.

Primăria nu este de acord cu lucrările

Reprezentanţii Primăriei susţin că oamenii trebuiau să mai aştepte pentru a intra acum în programul naţional de reabilitare. "Lumea pierde bani mulţi prin aceste lucrări făcute după capul lor. Cu banii pe care i-au dat numai pe termoizolaţie ar fi putut acum să-şi reabiliteze şi terasele şi subsolul", spune Viorel Ionaşc, inspector Primărie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite