„Big Brother” pe străzile municipiului Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viceprimarul Vasile Dobre crede că oraşul va fi mult mai sigur cu web-uri pe stâlpi
Viceprimarul Vasile Dobre crede că oraşul va fi mult mai sigur cu web-uri pe stâlpi

Consiliul Local Focşani a pus din nou pe ordinea de zi proiectul de hotărâre privind instalarea unor camere video pe străzi. Proiectul vizează zona de sud-est a municipiului Focşani şi are menirea să crească siguranţa cetăţenilor şi prevenirea criminalităţii. Web-urile ar urma să coste 3,5 milioane lei.

Aleşii locali vor dezbate în plen la şedinţa ordinară de mâine (marţi - n.r.) proiectul de hotărâre "Sistem de supraveghere pentru creşterea siguranţei şi prevenirea criminalităţii" privind montarea unor camere video în zona de sud-est a municipiului Focşani, în special în cartierul Sud.

Proiectul a fost întocmit cu scopul de a monitoriza traficul în oraş, dar şi pe cei ce tulbură liniştea publică în oraş.

Investiţia se ridică la 3,5 milioane de lei, din care 800.000 de lei provin din bugetul local, restul urmând a fi suportat de Uniunea Europeană.

Dacă va trece de votul plenului, proiectul va fi depus la Agenţia de Dezvoltare Regională Sud-Est.

"Acest proiect prevede monitorizarea atât a traficului în zona de sud-est a oraşului, cât şi a faptelor ce perturbă liniştea publică. Astfel, poliţiştii îi vor prinde mai uşor pe cei care fură, pe făptaşii din cazurile de agresiune şi vor ajunge mult mai repede la adevăr ajutându-se de imagini", ne-a declarat viceprimarul Vasile Dobre.

"Dacă banii sunt europeni, să ne dea!"

Proiectul aleşilor locali este primit bine de populaţie. Aceştia sunt convinşi că vestea că sunt monitorizaţi prin camera video îi va face pe mulţi şoferi să fie mult mai disciplinaţi în trafic şi că va scădea rata tâlhăriilor şi a furturilor în oraş.

"Dacă se va şti că sunt camere de filmat, că probabil le vom putea observa, clar nu vom mai fi aşa şicanaţi în trafic de unii şoferi, vor fi mai puţine accidente şi mai puţine furturi. Când ştii că poţi fi văzut nu îţi mai vine să faci pe nebunul în trafic pentru că te depistează pe urmă şi tot o păţeşti. Nu te mai poţi ascunde", spune şi Constantin Crăciun din Focşani.

Zonele vulnerabile din oraş

Reprezentanţii Biroului de Ordine Publică al IPJ Vrancea susţin că montarea camerelor video în cartierul Sud nu este suficientă.

"Noi am solicitat acum doi ani acest lucru, dar sunt mai multe zone vulnerabile: la Piaţa Moldovei unde sunt furturi, zona centrală oraşului, parcările cu iluminat deficitar şi zona Bahne", ne-a declarat şeful Biroului de Ordine Publică, comisar- şef Vasile Marin.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite