Biblioteca Judeţeană a obţinut titlul de „Filiala Anului” la Conferinţa Asociaţiei Naţionale a Bibliotecilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Distincţia a fost primită la Târgu-Mureş, la Conferinţa ANBPR BiblioPublica, cu tema „Impactul transformator al bibliotecii publice în comunitate".

Această ediție a Conferinței ANBPR a adus în discuție rolul și funcțiile bibliotecii moderne în evoluția și dezvoltarea durabilă a comunităţii.

Prin subiectele abordate, participanții au încercat să răspundă cum contribuie bibliotecile la satisfacerea nevoilor de informare ale comunităţii, în continuă diversificare.

A fost organizată şi gala premiilor ANBPR la care Biblioteca Judeţeană Vrancea s-a înscris cu trei lucrări de specialitate, la doua sectiuni diferite: Secţiunea dedicată activităţi profesionale şi Secţiunea dedicată activităţii de Asociaţie Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea a fost reprezentată la conferinţa de bibliotecarii: Margareta Tătăruş - coordonator Secţia pentru copii şi tineret, Funica Gabriel: coordonator Secţia colecţii speciale, Liliana Cristea bibliotecar.

Margareta Tătăruş a contribuit la prezentarea Secţiunii tinerilor bibliotecari-TIBRO, participanţi la Şcoala de Vară pentru bibliotecari „Sunt tânăr, deci mă implic!" a Grupului TIBRO.

La Workshop-ul: „Resurse de învăţare - experimentaţi, creaţi şi partajaţi!" a participat şi colega noastră Liliana Cristea bibliotecar care a făcut o prezentare a diferitelor tipuri de E-readere.

La festivitatea de premiere a Galei Premiilor ANBPR, Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea a obţinut titlul de „FILIALA ANULUI" pentru cea mai activă filială a asociaţiei în anul 2011.

"Este onorant pentru noi să primim această recunoaştere, la nivel naţional, a activităţii profesionale, cu atât mai mult cu cât este pentru a doua oară când Filiala ANBPR a bibliotecii noastre primeşte acest titlu. La acest rezultat s-a ajuns prin frecvenţa şi tematica întâlnirilor metodice şi implicarea tuturor bibliotecarilor din judeţ în activităţile profesionale", a precizat Teodora Fîntânaru, directorul Bibliotecii Judeţene "Duiliu Zamfirescu".
Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite