Biblioteca Judeţeană Vrancea sărbătoreşte mâine Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În întâmpinarea acestui eveniment, Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene a pregătit pentru public expoziţii de carte veche şi curentă din literatura pentru copii şi tineret. Bibliotecara Roxana Făcăoaru a pregătit pentru micii cititori o expoziţie de desene, intitulată Carte pentru inimă de copil.

Începând cu anul 1967, în fiecare an, pe 2 aprilie, data naşterii scriitorului Hans Christian Andersen, în întreaga lume se sărbătoreşte Ziua Internaţională a Cărţii pentru Copii şi Tineret.

Elevi ai clasei a II-a B, de la Şcoala „Ştefan cel Mare" Focşani vor intra în universul poveştilor prin intermediul personajelor cunoscute de ei şi vor demonstra că îmbogăţirea vocabularului se face prin lectură.

De la Grădiniţa nr. 17 Focşani, copiii grupei Mare Pregătitoare vor fi şi ei prezenţi la biblioteca cu desene inspirate din lumea basmelor şi un program artistic.

„Cum scopul acestei zile este de a însufleţi dragostea de carte şi de a îndrepta atenţia copiilor şi tinerilor către lectură, Secţia Împrumut Adulţi a pregătit o expoziţie de carte „Eşti ceea ce citeşti!" care cuprinde cele mai solicitate titluri de carte de către publicul adolescent. Vă aşteptăm vineri, 1 aprilie, ora 9.30 la Secţia pentru copii şi tineret a Bibliotecii Judeţene pentru a intra în lumea cărţilor şi a sărbători ZIUA INTERNAŢIONALĂ A CĂRŢII PENTRU COPII ŞI TINERET", spune teodora Fîntînaru, director Biblioteca judeţeană „Duiliu Zamfirescu"

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite