Biblioteca Judeţeană „Duiliu Zamfirescu” a lansat colecta de cărţi pentru biblioteca românească din Nurnberg, Germania

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Biblioteca Românească din Nurnberg, Germania va primi peste 100 de exemplare prin proiectul Cărţi pentru Germania.

Biblioteca Judeţeană Vrancea şi-a arătat disponibilitatea şi interesul de a participa cu o donaţie de carte pentru a sprijini comunitatea de români din Nurnberg, la invitaţia Lilianei Moldovan, directorul onorific al Bibliotecii Româneşti „Ion Minulescu" din Nurnberg, Germania.

Pentru acest proiect Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea, prin Centrul de limbi străine, coordonat de bibliotecar Ana Maria Cătănoiu a cooptat parteneri locali, care au donat peste 100 de exemplare de carte, din domeniile solicitate: Comunitatea evreiască din Focşani - coordonată de preşedintele Mircea Rond, Biblioteca de weekend Şerbeşti Vidra - coordonată de Doina Stratton-Andrieş, Şcoala Bordeasca Veche prin elevii îndrumaţi de prof. Steluţa Bătrînu, Asociaţia Culturală „Duiliu Zamfirescu", director Gheorghe Neagu, şi Biblioteca Judeţeană "Duiliu Zamfirescu" Vrancea.

"Suntem încântaţi atât de invitaţia de a sprijini prin donaţii o altă bibliotecă românească de peste hotare, cât şi de faptul că am găsit în comunitatea vrânceană doritori să ofere acest sprijin. Spre marea noastră bucurie, ni s-a transmis că sunt foarte solicitate cărţile în limba română şi folosite în diverse activităţi de socializare pentru toate categoriile de vârstă. Mulţumim donatorilor noştri pentru că ne-au fost din nou alături, într-un timp atât de scurt după proiectul canadian, mulţumim pentru invitaţia şi şansa de a pune o nouă piatră la temelia unei biblioteci de carte românească, de această dată din Germania", a declarat Teodora Fîntînaru, directorul Bibliotecii Judeţene.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite