Bătrânii jefuiţi la Bruxelles îşi continuă sejurul

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cei 50 de pensionari vrânceni urmăriţi de ghinion dar mai ales de hoţi în turul Europei, îşi continuă sejurul. Duminică seara, trei dintre aceştia au fost tâlhăriţi în centrul Parisului, o bătrână din grup ajungând la spital întrucât a fost rănită grav iar luni noaptea bătrânii au rămas fără autocar în Bruxelles.

Cu toate acestea, turiştii plecaţi în excursie cu filiala Crucii Roşii Vrancea au pornit din nou la drum pentru a continua itinerariul stabilit.

Sub sloganul excursiei, „Paris, un vis posibil", pensionarii au plecat seara trecută de la Bruxelles la Amsterdam cu un alt autocar închiriat tot de firma din Bucureşti de la care închiriaseră vehiculul care le-a fost furat.

Astăzi dimineaţă, vârstnicii, membri ai Clubului de Seniori de la Crucea Roşie Vrancea, au plecat către Berlin. „Ei mai au două zile de sejur. Următoarele locaţii sunt Praga şi Budapesta urmând să se întoarcă acasă pe 22 mai. Excursia a început pe 9 mai, odată cu Ziua Europei, şi a vizat mai multe state europene. Fiecare turist şi-a plătit drumul, un bilet ce include transport, masă şi cazare pentru cele două săptămâni costând în jur de 470 de euro", ne-a declarat Carmen Stoica, membru CR Vrancea.

Printre turişti se află şi primarul comunei Gugeşti, Vasile Vatră, şi el membru în comitetul ONG-ului.

„După ce am fost atacată nu mai pot să mergă"

Virginia Tarţău, femeia care a ajuns la spital după ce a fost jefuită în Paris a fost adusă în România, cu avionul, de fiul său. Femeia spune că nu mai poate merge fără cadru de specialitate după ce a fost lovită de hoţi. "Eu am fost lovită la picior şi am probleme mari acum. Nu mai pot merge. Mă pot deplasa doar cu ajutorul cadrului de metal. Mă simt şi rău. Într-adevăr eu am avut nişte probleme în trecut cu piciorul acesta dar acum mă doare şi mai rău. Medicii spun că îmi voi reveni. M-am speriat foarte tare. Cel care mi-a luat geanta m-a privit fix în ochi înainte de a mă ataca. S-a întâmplat la ieşirea de la metrou ", ne-a spus Virgina Tarţău, fost lucrător la bancă, acumm pensionară.

Aceasta ne-a mai spus şi că hoţii au revenit după un sfert de oră când le-au dat poşetele cu acte, însă în locul poşetei pe care o avea asupra ei, au primit o altă geantă de la un turist ce nu făcea parte din grupul lor, semn că au atacat şi alte persoane.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite