Bătrân din Tătăranu înşelat cu telefonul mobil

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Sub promisiunea câştigării unor premii, bătrânul credul a fost pus să cumpere mai multe cartele telefonice şi să trimită codurile de reîncărcare aşa zisei firme care urma „să-l recompenseze"

În luna februarie, un bătrân din comuna Tătăranu, în vârstă de 83 de ani, a reclamat la poliţie că a fost victima unei înşelăciuni.

Acesta a spus că a
fost apelat de o persoana necunoscută pe telefonul fix, care s-a recomandat reprezentantul unei companii telefonice şi l-a anunţat că a câştigat un premiu constând în aparatură electronică şi electrocasnică (maşină de spălat,frigider, aragaz, televizor).

Pentru a intra în posesia premiului, individul de la telefon a solicitat bătrânului să achiziţioneze mai multe cartele telefonice şi să-i trimită codurile de reîncarcare, ceea ce bătrânul credul a şi făcut.

Ieri, în urma continuării investigaţiilor, politiştii din cadrul Biroului de Ordine Publică Focsani au efectuat două percheziţii în judeţul Ialomiţa, ocazie cu care l-au identificat pe G. Francisc, de 36 de ani, ca fiind principalul suspect de înşelarea Cercetările sunt continuate de politişti, în cauză întocmindu-se dosar penal de cercetare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune.

„Recomandăm cetăţenilor care sunt contactaţi telefonic sub motivul câştigării unor premii să nu dea curs indicaţiilor apelanţilor, să fie circumspecţi cu privire la câştigarea unor foloase, să nu furnize prin intermediul telefonului date de stare civilă", spun reprezentanţii poliţiei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite