VIDEO Băsescu, huiduit şi la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Preşedintele României, Traian Băsescu a fost huiduit de mai multe grupuri de vrânceni  la manifestările organizate astăzi de Ziua Unirii în Piaţa Teatrului "Maior Gh. Pastia" din Focşani.manifestanţii contra-Băsescu au aruncat în acesta cu bulgări de zăpadă.

Oamenii, mare parte din ei rezervişti din Armată, au scandat lozinci precum "Hoţii!" şi "Jos Băsescu". O parte din manifestanţii contra - Băsescu au aruncat în acesta cu bulgări de zăpadă.

image

Preşedintele a sosit la Focşani la ora 15.30 când Garda de Onoare i-a dat onorul şi a fost întâmpinat cu pâine şi sare de autorităţile locale.

image

Zona din Piaţa Teatrului "Maior Ghe. Pastia" a fost înţesată de SPP-işti.

image

Preşedintele Traian Băsescu a plecat din Focşani în urmă cu câteva minute, nu înainte de a juca Hora Unirii.

image

La Focşani preşedintele a declarat referindu-se la grupurile de oameni care l-au huiduit: "Ca de obicei, în ultimii şase ani, de Ziua Unirii sunt  la Focşani. Cu siguranţă nu vin pentru voturi, nici pentru aplauze, nici chiar pentru fluierături". Referitor la situaţia de la Iaşi, Traian Băsescu a declarat:  "Nu mă aşteptam să fie ca la Iaşi.  Ştiam că la Focşani este mai mult respect pentru Ziua Unirii!".

La manifestări a fost prezentă şi senatorul de Vrancea, Sorina Plăcintă.

Înainte de discursurile oficialităţilor, actorii focşăneni, îmbrăcaţi în haine de epocă, au jucat sceneta Unirii dintre cele două Principate Române, Moldova şi Ţara Românească de la 1859. Sute de elevi de la liceele "Unirea", "Mihai Kogălniceanu" şi "Al. Ioan Cuza" au fost aduşi în Piaţa Teatrului unde au aplaudat la sosirea preşedintelui şi au scandat numele liceelor la care învaţă acoperind huiduielile la adresa lui Traian Băsescu.

image

La finalul manifestărilor, elevii au defilat pe străzile din jurul teatrului imbrăcaţi în culorile liceelor lor: roşu, albastru şi cărămiziu.

Au fost împărţite şi ceaiuri calde în Piaţa Teatrului. Autorităţile locale au organizat cocktail-uri în mai multe locaţii. Pentru toate manifestările au fost alocaţi 120.000 de lei din care 12.000 doar pentru fulare.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite