Banii lui Oprişan, opriţi de prefectul Oprea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Împărţirea bugetului judeţan pentru programele de dezvoltare locală cu cofinanţare din partea primăriilor de comune şi oraşe, votată de consilierii judeţeni în şedinţa din 25 februarie, a fost suspendată după ce Prefectura a atacat în instanţă hotărârea CJ.

Motivul: peste 22 de milioane de lei au fost traşi pe turta Consiliului Judeţean de la primăriile de la ţară. "După ce a dat aviz de nelegalitate, Instituţia Prefectului a atacat în instanţă această hotărâre. Tot ce priveşte hotărârea este suspendat până la o sentinţă definitivă. Acţiunea a fost formulată pentru 10 milioane de lei ce au fost direcţionaţi către CJ pentru drumuri judeţene deşi aceştia erau prevăzuţi şi pentru drumuri comunale şi 11 milioane de lei, bani ce provin din impozitul pe venit şi din colectarea de TVA", ne-a declarat şeful cancelariei Prefectului, Felix Alexe.

Banii asistaţilor, blocaţi

Preşedintele Consiliului Judeţean, Marian Oprişan, acuză Prefectura că cenzurează o hotărâre de oportunitate. Mai mult, acesta susţine că Prefectura blochează salariile asistenţilor maternali şi motivează că a trecut banii în contul CJ tot pentru proiecte de dezvoltare locală. "Ageamiii de la Prefectură cenzurează o hotărâre de oportunitate. Am proiecte europene de 350 de milioane de euro ce au nevoie de cofinanţare, "Vranceaqua", ce priveşte aducţiunile cu apă în mediul rural. Prefectura nu a aşteptat termenul legal să răspundem la adresă. Se vor bloca salariile pentru asistenţii maternali şi pentru alte servicii din subordinea CJ pentru că bugetul e blocat prin suspendarea hotărârii", ne-a declarat Marian Oprişan.

Acesta a depus plângere la poliţie împotriva angajaţilor de la Prefectură pentru abuz în serviciu.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite