Banii de pe vânzarea cabinetelor medicale din Focşani merg la şcoli

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Viceprimarul Bogdan Matişan susţine că nu mai vrea să mai vadă copii cu dinţii plini de carii şi alte probleme de sănătate orală.

Banii rezultaţi în urma vânzării cabinetelor medicilor de familie vor fi folosiţi pentru cumpărarea de aparatură stomatologică nouă pentru şcolile din municipiu, care în acest moment suferă la capitolul dotare.

„Aceste cabinete şcolare sunt mai bătrâne decât mine şi au rămas la fel de înfricoşătoare, încât elevii fug de ele. De altfel, s-a şi constatat în urma unor controale ale DSP că aparatura e ruginită. Aşa că am gândit că dacă tot obţinem nişte venituri din vânzarea cabinetelor medicilor aceşti bani să-i investim tot în sănătate", a precizat Bogdan Matişan.

Acesta spune că şcolile nu trebuie să se aştepte ca problemele de dotare să se rezolve peste noapte, pentru că preţul de vânzare al cabinetelor medicililor de familie se va plăti în rate, timp de 15 ani.

Aparatura e veche

Va exista totuşi un avans de 15 % la semnarea contractului de vânzare-cumpărare, bani cu care se va demara modernizarea cabinetelor stomatologice.
Directorii şcolilor din Focşani spun că dotarea cabinetelor stomatologice lasă de dorit, astfel că se impunea o astfel de iniţiativă.

„Cabinetul stomatologic e vechi. Am mai reuşit să facem câte ceva la cabinetul medical, dar ar fi un pas înainte dacă se va rezolva ceva", ne-a declarat Tiberiu Dima, directorul Şcolii „Ion Basgan" din Focşani.

În Focşani, acţiunea de vânzare a cabinetelor medicilor de familie este în toi, în urma negocierilor dintre municipalitate cu medicii concesionari fiind stabilit un preţ de aproximativ 500 de euro/mp.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite