Focşani: Bachus a dat cep la festival la o hrubă din podgoria Coteşti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Podgorenii îl sărbătoresc pe Bachus.
Podgorenii îl sărbătoresc pe Bachus.

Momentul a fost marcat de sosirea lui Bachus, în persoana actorului focşănean Sorin Francu ce i-a îndemnat pe invitaţi la un pahar cu vin de Vrancea.

Oaspeţii hrubei din Coteşti au fost întâmpinaţi de podgoreni care dădeau la teasc strugurii. Aceştia nu au renunţat însă nici la metoda tradiţională de a strivi recolta cu picioarele pentru a obţine licoarea bahică.

Ansamblul folcloric „Ţara Vrancei" i-au încântat pe vizitatori cu piese radiţionale, specifice zonei.
Au avut loc degustări de vinuri în cramă la care au participat ambasadorul Chinei la Bucureşti, Excelenţa sa Liu Zengwen, ambasadorul României în Luxemburg, Ambasadorul României în Marele Ducat al Luxemburgului, Excelenţa sa Vlad Tudor Alexandrescu dar şi alţi diplomaţi.

Bachus

Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului "Bachus 2010" ţine trei zile şi continuă în această seară cu un spectacol artistic în piaţa Gării din Focşani. În această seară vor evolua pe scenă chiar de la această oră Ansamblul folkloric Ţara Vrancei, Sofia Vicoveanca, RO-MANIA, Andreea Bălan şi Taraful de la Clejani.

35 de producători de vinuri din Vrancea şi-au deschis standurile iar degustării autorizaţi de la asociaţia naţională de profil se pregătesc să premieze cele mai bune vinuri în cadrul unui concurs ce a constat în 120 de probe.

La festival au sosit şi importatori de vinuri din străinătate dar şi producători din Franşa, Italia şi Spania.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite