„Bachus 2011” înghite 150000 de euro din banii publici

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Autorităţile vrâncene au decis ca în acest an să cheltuiască de trei ori mai mulţi bani pentru organizarea Festivalului Viei şi Vinului în defavoarea altor proiecte.

În stilul său caracteristic, preşedintele Consiliului Judeţean Vrancea, Marian Oprişan, a triplat bugetul Festivalului Viei şi Vinului „Bachus 2011" , o sărbătoare care numai a viticultorilor nu este, în condiţiile în care autorităţile nu au făcut nimic pentru ei să-i ajute să-şi valorifice producţia.

În loc de 200000 de lei, cât se evaluase la începutul anului devizul cheltuielilor manifestării, şeful Consiliului Judeţean a considerat că suma este mult prea mică pentru pretenţiile sale, majorând bugetul la 650000 de lei, că doar plata se face din buzunarul contribuabilului vrâncean şi nu din portofelul propriu.

Paranghelie şi nu monografie

Pentru suplimentarea bugetului festivalului Oprişan a fost nevoit să taie fondurile de la alte proiecte, cum s-a întâmplat în cazul „Monografiei sociale a judeţului", o lucrare importantă pentru Vrancea, aceasta rămânând fără fondurile necesare apariţiei, respectiv 160000 de lei. O altă sumă consistentă a fost tăiată şi de la proiectul „O şcoală pentru toţi", care vizează accesul la educaţie al tuturor copiilor şi tinerilor dezavantajaţi din judeţ, sub justificarea că „Festivalul Internaţional al Viei şi Vinului este un eveniment vital pentru judeţul Vrancea", citatul aparţinându-i lui Dragoş Bîrlădeanu, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Vrancea.

Podgorenii spun că vital pentru ei nu este o paranghelie în care se cheltuie mult şi fără rost, ci un sprijin concret pentru a-şi putea valorifica producţia.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite