Azi începe o nouă ediţie a „Săptămânii prevenirii criminalităţii”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii vor avea dezbateri în şcoli, cu elevii
Poliţiştii vor avea dezbateri în şcoli, cu elevii

Evenimentul se va desfăşura până pe data de 28 septembrie, tema de anul acesta urmărind sensibilizarea populaţiei cu privire la importanţa prevenirii criminalităţii şi la necesitatea adoptării unor conduite antivictimale şi antiinfracţionale .

Astăzi, activităţile se vor centra pe tema prevenirii criminalităţii juvenile.

Astfel, la toate subunitatile din mediul rural şi urban, poliţiştii de proximitate vor realiza dezbateri preventive cu elevii unitatilor de învatamant . Cu această ocazie va fi realizat un punct de informare în cadrul Bibliotecii Judetene "Duiliu Zamfirescu" din municipiul Focşani.

Pentru prevenirea delincventei juvenile, la ora 12.30 va fi realizat un mars sub sloganul "Adolescenţii în siguranţă", traseul marsului fiind de la Sala Polivalentă până la Biblioteca Judeţeană Duiliu Zamfirescu Focşani.

La această activitate vor participa DJST, ISJ, CPECA, DGASPC, Serviciul de Probaţiune Vrancea, Consiliul Elevilor, Scoala Postliceala "Carol Davila", Scoala Postliceală Hipocrate, Scoala Postliceala Vasile Alecsandri, Asociatia Sf. Nicolae cel Milostiv Iaşi, elevi de la toate liceele din municipiul Focsani, Compartimentul de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii, Serviciul de Ordine Publică, Serviciul Rutier.

Totodată, va fi organizată o activitate de popularizare a legislatiei cu minorii delincvenţi din Adapostul Temporar din cadrul D.G.A.S.P.C. Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite