Avioane israeliene deasupra Focşaniului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Acestea iau parte la execiţiul comun româno-israelian „Blue Sky 2011", care se desfăşoară până pe 12 august pe aerodromul de la Boboc.

Mai mulţi locuitori din Focşani şi din Goleşti ne-au semnalat că aseară, târziu în noapte, mai multe avioane au survolat deasupra localităţilor amintite, aterizând şi decolând pe aeroportul militar de la Focşani.

De altfel, acest lucru a fost confirmat şi de reprezentanţii ISU Vrancea, care au participat cu două echipaje SMURD pe aerodromul militar din Focsani, apartinând U.M. 01535, în cadrul măsurilor specifice de prevenire şi gestionare a situaţiilor de urgentă care puteau apărea pe timpul desfăsurări antrenamentului.

Potrivit Forţelor Aeriene Române, exerciţiul, la care participă cinci aeronave de transport de tipul C-130 Hercules aparţinând Forţelor Aeriene Israeliene este planificat încă din anul 2010 şi îşi propune dezvoltarea cooperării în procesul planificării misiunilor şi creşterea nivelului de interoperabilitate în domeniul operaţiilor aeriene, fiind destinat antrenării personalului în planificarea, pregătirea şi executarea misiunilor de transport aerian, fără executarea de trageri sau utilizarea de muniţii.

Forţele Aeriene Române asigură, pe timpul desfăşurării exerciţiului, sprijin logistic şi monitorizarea zborurilor de la sol.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite