Autorităţile sanitare încurajează divorţurile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Numai plasturele antisforăit te poate scăpa, deocamdată, de divorţ
Numai plasturele antisforăit te poate scăpa, deocamdată, de divorţ

Sforăitul este o cauză frecventă a divorţurilor. La Focşani există din 2008 un aparat pentru tratarea sforăitului, dar încă nu s-a găsit un spaţiu adecvat pentru el

Spitalul Judeţean are „în curte" un aparat pentru tratarea sforăitului, care însă nu a fost pus încă în funcţiune, deci focşănenii trebuie să-şi rezolve problema cu plasturi sau cu ghionturile nevestei.


Aparatul care te ajută să ai un somn mai liniştit a ajuns la Focşani în 2008, în urma unei înţelegeri cu o firmă din Galaţi.

Urma să fie pus în funcţiune pentru a i se testa performanţele, apoi să fie cumpărat. Un astfel de aparat costă circa 20.000 de euro.


Din păcate, însă, dispozitivul a fost lăsat de izbelişte aproape imediat după procurare, pentru că cei din conducerea spitalului nu au găsit un spaţiu pentru un cabinet de specialitate.

De atunci, zace într-o magazie şi nu ştie nimeni cum funcţionează.

Nu-s bani!


Vasile Ursescu, medic specialist pneumolog, spune că situaţia nu poate fi rezolvată până la finele anului, nemaifiind bani pentru investiţii.


„Există un aparat în secţia noastră. A fost achiziţionat anul trecut de la o firmă din Galaţi pentru a vedea cum funcţionează. Însă, din cauza lipsei unui spaţiu, aparatul nu a fost pus în funcţiune până acum pentru că nu putem aglomera lucrurile. Nu sunt bani", a spus Ursescu.


Sforăit cu teama divorţului


Se ştie că numeroase cupluri şi familii s-au destrămat din cauza sforăitului. În cele mai fericite cazuri, cei doi soţi s-au mutat în dormitoare diferite pentru a nu divorţa după ani buni de căsnicie.


Bucuria farmaciştilor, care fac bani buni din vânzarea plasturilor antisforăit. "Ne dăm seama că sunt soluţii bune pentru pacienţi pentru că acest plasture antisforăit se vinde foarte bine.

În lipsa unui aparat medical de înaltă tehnologie, acest plasture care se lipeşte pe nas pare a fi soluţia ideală pentru a avea un somn mai liniştit", ne-a spus farmacista Fevronia Stoica.

Bărbaţii sunt campioni la sforăit


Bărbaţii sunt mai predispuşi la sforăit decât femeile. Nicolae Ion are 56 de ani şi recunoaşte că i-a făcut viaţa un calvar soţiei sale din cauza sforăitului: "Când sunt obosit nimeni nu mă mai opreşte din sforăit. Soţia nu mi-a spus că ar vrea să divorţăm şi nici nu s-a mutat în altă cameră, dar mai are şi ea nopţi în care mai sforăie, aşa că suntem chit".


Omul zice că ar urma un tratament medical şi se minunează peste poate când află că la Focşani există un aparat care i-ar putea rezolva problema."Cum?! Nu merge că nu se găseşte o cameră?! Îi invit să-l montăm la mine acasă", spune, cu haz, focşăneanul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite