Autorităţile din Focşani se pregătesc de sărbători/ Perdelele de lumini, patinoarul şi Orăşelul Copiilor fac parte din planurile de distracţie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pentu amenajarea Orăşelului Copiilor municipalitatea a alocat suma de 40 mii lei
Pentu amenajarea Orăşelului Copiilor municipalitatea a alocat suma de 40 mii lei

Pentru amenajarea Orăşelului Copiilor din Parcul Bălcescu, municipalitatea a alocat suma de 40.000 lei, iar preţul unui bilet la patinoarul din cartierul Sud este în valoare de 10 lei.

Cum sărbătorile de iarnă se apropie cu paşi repezi, autorităţile locale au început să împodobească oraşul, spre bucuria focşănenilor atraşi de spiritul Crăciunului.
După ce aproape un an, patinoarul construit cu nu mai puţin de 100.000 de euro a stat cu lacătul pe uşă, şeful Clubului Sportiv Unirea, în subordinea căruia se află, garantează că căptămâna viitoare va fi din nou deschis publicului larg.

„Chiar dacă nu am putut face rost de personal, deoarece posturile sunt blocate, în perioada sărbătorilor vom trimite doi muncitori de la club care se vor ocupa de bilete şi de întreţinerea gheţii artificiale", declară Petrea Vâlcu.

Perdele de lumini

Începând cu data 17 decembrie, odată cu inaugurarea Orăşelului Copiilor din Parcul Bălcescu, instalaţiile de pe principalele artere din municipiu vor fi aprinse.

„În mare parte, au rămas luminile montate încă de anul trecut, în puţine locuri fiind necesară asamblarea altora. Tocmai pentru a face economie, vom păstra sistemele de iluminat gen perdea cu leduri care au un consum redus", declară Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.
Cu toate acestea, factura de electricitate şi întreţinerea instalaţiilor va „sărăci" bugetul cu aproximativ 100.000 de lei.

Orăşelul Copiilor va fi principalul punct de atracţie pentru cei mici, clinchetele de clopoţei, grupurile de colindători din zonele de munte ale judeţului, figurinele de poveste şi bradul de peste 20 de metri fiind câteva dintre surprizele pregătite de către autorităţi. De altfel, pentru amenajarea spaţiului din Parcul Bălcescu a fost alocată suma de 40.000 lei.

„Vom pune brazi atât în Orăşel, cât şi în principalele intersecţii din oraş. Urmează ca zilele următoare să îi luăm de la Direcţia Silvică", mai spune Dan Cazaciuc.

2.600 lei pentru „Moş Crăciun European"

Municipalitatea a alocat şi suma de 2600 lei pentru derularea proiectului „Moş Crăciun European" realizat de către Consiliul Local al Tinerilor. Tema spectacolului care va avea loc tot pe 17 decembrie la Teatrul Muncipal este „Crăciunul în Europa" şi va consta în patru probe de concurs. Fiecare participant va primi câte un stick de memorie şi un cadou specific sărbătorilor.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite