Autorităţile au amendat cu 42.000 lei pensiunea la care au chefuit liberalii în week-end

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Rezultatele probelor prelevate din alimentele servite la pensiunea de la Goleşti vor veni mâine. Medicii sanitar-veterinari au aplicat însă două sancţiuni de 42.000 lei pe care patronul pensiunii spune însă că le va contesta.

Primele sancţiuni în cazul persoanelor toxiinfecţiei alimentare care a adus 14 liberali la spital au fost aplicate în cursul zilei de ieri.

Patronul pensiunii din Goleşti care i-a găzduit pe petrecăreţi a fost "vizitat" de medicii sanitar veterinari care au considerat că alimentele au fost depozitate şi manipulate în mod necorespunzător, motiv pentru care au sancţionat societatea cu suma de 40.000 lei. "Pentru că respectivul local nu avea autorizaţia sanitar veternară actualizată în cursul acestui an, societatea a fost sancţionată cu 2.000 lei. Pentru modul în care au fost manipulate şi depozitate alimentele, s-a aplicat o sancţiune de 40.000 lei", a declarat medicul Iulian Cucoli, purtător de cuvânt al DSVSA Vrancea. Acesta a declarat că medicii au recoltat probe din toate alimentele care au fost servite la petrecere iar rezultatele urmează să fie cunoscute în cursul zilei de mâine.

Ionel Diniţă, patronul pensiunii, spune că va contesta sancţiunea. "Eu am pus la dipoziţie doar spaţiul în care s-a servit masa. Am un contract foarte clar cu organizatorii în care responsabilitatea pentru provenienţa, transportul, manipularea şi servirea alimentelor le aparţine în exclusivitate", a declarat patronul pensiunii.

Şi Direcţia de Sănătate Publică prin compartimentul de control a demarat o anchetă însă eventualele măsuri aşteaptă deasemenea rezultatele probelor prelevate de la pacienţii care s-au internat şi de la alimente.

Presupusul aliment care a adus petrecăreţii la spital se presupune a fi caşul care a fost achiziţionat din piaţa Moldovei de la un comerciant.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite