Autogara se mută din centru în zona de nord

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Proprietarii terenului, retrocedat în 1992, au vândut totul unei companii care vrea să construiască un supermarket.Cei care fac naveta în zona centrală şi de sud a oraşului sunt cei mai afectaţi. La fel de nemulţumiţi sunt şi transportatorii care nu s-au înţeles încă cu reprezentanţii Primăriei pe traseele şi staţiile din municipiu.

De la 1 mai, autogara care deserveşte în prezent oraşul şi care se află în zona centrală a Focşaniului se va muta în zona de nord, pe strada Mărăşeşti, în curtea societăţii de Transport Public Local.

Decizia a fost primită cu multă reticenţă atât de pasagerii care fac naveta, cât şi de transportatorii care nu au ajuns încă la o înţelegere cu reprezentanţii Primăriei, privind traseele pe care vor circula în oraş dar şi staţiile unde vor putea opri.

„Noi cum mai ajungem unde avem nevoie, că din centru plecam peste tot şi ne era aproape", ni s-a plâns Elena Olaru, o bătrână din Cârligele.

Aceeaşi părere o au şi persoanele mai tinere, în special navetiştii. Chiar şi transportatorii care au traseu cu intrare pe zona de nord a oraşului se declară nemulţumiţi de măsura mutării autogării.

„Am înştiinţat călătorii, însă nu e o treabă bună. Le va fi greu mai ales celor care au treabă în alte zone din oraş", a declarat Ionel Neagu, şofer pe unul dintre microbuzele pe traseul Focşani-Odobeşti.

Decizia mutării fusese luată de mai bine de un an de aleşii locali. Iniţial, autogara urma să fie mutată pe strada Bicaz, nr 26, numai că investitorii în acest proiect au renunţat.

Primăria s-a trezit pusă în faţa unei situaţii dificile, iar soluţia a venit de la societatea de transport local care începuse deja să lucreze la o autogară proprie.

„Noi aveam deja acest proiect cu autogara, cea de pe Bicaz fiind una privată. Nu am avut nici un interes, începusem deja amenajările dar până acum nu ne-a lăsat nici vremea. Vor fi 27 de peroane, pentru toţi transportatorii de pe toate traseele din judeţ", a declarat Ionel Diaconu, directorul societăţii de Transport Public Local din subordinea Primăriei Focşani.


De 40 de ani în centrul oraşului

Autogara a funcţionat în centrul oraşului încă din anii '70. Cei mai vechi angajaţi spun că, pe vremuri, traficul de călători depăşea chiar şi 6.000 de persoane zilnic.

Din 1992, terenul a fost retrocedat foştilor proprietari şi autogara a fost preluată de o firmă privată. Majoritatea firmelor care operează în autogară sunt transportatori privaţi.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite