Aurolacii au împânzit oraşul. Parcurile şi intersecţiile sunt pline de vagabonzi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel îşi face veacul prin parcurile din Focşani.
Viorel îşi face veacul prin parcurile din Focşani.

Aproape că nu există zonă din oraş în care să nu te întâlneşti cu un copil sau cu un tânăr care îşi îneacă amarul în punga cu aurolac. Sunt oameni care nu au ce mânca, sunt necăjiţi şi stau la mila trecătorilor.

Micuţii vagabonzi pot fi zăriţi în intersecţiile din Focşani, în parcuri, hoinărind pur şi simplu. Poveştile lor sunt cutremurătoare. Majoritatea au părinţi, doar că familiile lor sărace s-au dezbinat şi nu mai sunt interesate de soarta lor.

Viorel îşi face veacul prin parcurile din Focşani. Trage dintr-o pungă cu prenadez. "Mă dai la ziar? Am ajuns şi vedetă acum! Lasă-mă că mă simt bine aşa cum mă vezi. Nu-mi mai trebuie nimic", spune tânărul, care se aşează pe iarbă.


Psihologul Liliana Mihai crede că "aurolacii" au o lume a lor din care cu greu poţi să-i mai scoţi. "Aproape toţi provin din familii destrămate şi sărace. Ei au apucat-o pe calea aceasta şi e foarte greu să-i mai scoată cineva. Au nevoie de asistenţă socială şi de îngrijire medicală atentă. După ani de tratament, ne mai putem aştepta şi la minuni. Tot ce trag ei în piept este extrem de toxic şi poate genera cancer în tot organismul", declară Liliana Mihai.


Amenzi de zeci de mii de lei


Poliţia Comunitară acoperă toate zonele din oraş, inclusive pe acelea în care aurolacii îşi fac veacul. Gheorghe Ion, şeful poliţiştilor comunitari spune că în ciuda amenzilor pe care le dau, aurolacii îşi văd în continuare de cerşit.

"De fiecare dată când am avut acţiuni am ridicat persoanele care fac deranj şi gălăgie, consumă aurolac sau alcool. Avem foarte multe alte zone de acoperit, dar când avem sesizare mergem de fiecare dată acolo unde suntem solicitaţi".

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite