Au scăpat de proba de informatică a Bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Au fost scutiţi de emoţiile examenului de bacalaureat. Nu mai puţin de 160 de elevi din cei aproape 3000 care susţin bacul, nu s-au prezentat la proba de evaluare a competenţelor digitale, deoarece au obţinut un certificat ECDL pe parcursul liceului.

Tinerii de clasa a XII-a se bucură că aptitudinile IT le sunt recunsocute prin intermediul acestor atestate, valabile în întreaga Europă.

„Am făcut cursul ECDL pe parcursul claselor a X-a şi a XI-a şi se pare că a meritat. Datorită acestei certificări am avantajul de a nu mă prezenta la proba de competenţe digitale, deoarece se echivalează. Şi, faptul că este recunoscut în întreaga Europă, cu siguranţă mă va ajuta pe viitor", spune Ana Budianu, elevă la Colegiul Naţional „Unirea".


Şi Oana Berbece a scăpat de stresul unui examen. „Profesorii de informatică ne-au sfătuit să facem acest curs şi mă bucur că l-am urmat, pentru că acum îmi este de mare folos. Am primit calificativul experimentat fără a trece prin emoţiile examenului, de care oricum nu îmi era foarte teamă", mărturiseşte Oana Berbece.

Proba de competenţe, destul de uşoară

Elevii care nu au obţinut o diplomă care să le ateste competenţele în domeniul IT au fost nevoiţi să susţină examenul de bacalaureat, care se pare că nu le-a dat prea mari bătăi de cap.


„A fost un examen uşor, în condiţiile în care sunt la profilul matematică-informatică. Nu am aflat deocamdată răspunsul, dar sunt sigură că voi lua calificativul experimentat", spune Alina Hondru. Nici Cătălin Trandafir nu a întâmpinat dificultăţi în utilizarea calculatorului. „Dacă citeai corect cerinţele, nu exista exerciţiu pe care să nu-l poţi rezolva", precizează liceeanul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite