Au apărut primele cazuri de gripă porcină în Vrancea!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Două femei din Focşani şi un bătrân din Adjud au ajuns la spital după ce au contactat virusul AH1N1 în colectivitate. Starea celor trei, au fost externaţi însă medicii continuă să preleveze probe de la persoanele aflate în apropierea acestora pentru a depista dacă mai sutn şi alte cazuri de persoane infestate.

Cei trei pacienţi au ajuns la spital în urmă cu câteva zile. Cele două femei au fost externate în urmă cu două zile iar bătrânul din Adjud seara trecută. Bărbatul a contactat virusul în timp ce se afla la o înmormântare.

Medicii spun că starea de sănătate a celor trei este bună însă continuă să preleveze probe de la persoanele din jurul lor pentru a depista dacă mai sunt şi alte cazuri de persoane infestate cu virusul AH1N1.

"Cei trei pacienţi au fost externaţi. Cele două femei au stat în spital 12 ore iar bătrânul de la Adjud o săptămână întrucât starea lui a fost mai gravă suferind şi de alte afecţiuni. Ei sunt bine acum dar noi prelevăm şi trimitem la analiză la Bucureşti şi alte probe de la persoane din jurul lor pentru a depista din timp eventuale noi cazuri. Am prelevat ieri 10 probe la care aşteptăm rezultatele", ne-a delcrata şefa secţiei Boli Infecto - Contagioase din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani, dr. Georgeta Şerban.

Medicii iau măsuri asupra persoanelor cu care cele trei persoane care au contactat virusul gripei porcine pentru a respecta măsurile de igienă sporite.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite