Astăzi şi mâine continuă la Focşani acţiunile dedicate copiilor cu autism

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mălina Ciobanu va susţine un concert pentru copiii cu autism
Mălina Ciobanu va susţine un concert pentru copiii cu autism

În ultimele două zile au avut loc ateliere interactive de creaţie la care au participat copiii din grădiniţele Regatul Povestilor şi Grădinita nr. 18, precum şi copiii care au venit la Promenada Mall însoţiţi de părinţi. Activităţile i-au cuprins pe prichindei şi cu greu părintii au reusit să-i convingă să plece acasa.

Astăzi, de la ora 17.00 sunt asteptati peste 70 de copii de toate vârstele, din toate şcolile să participe la pictarea unui banner - puzzle uriaş în culorile autismului. Acesta va fi ulterior postat pe faţada Promenada Mall.

Sambata, la ora 18.00 va avea loc evenimentul caritabil "Vis albastru", la care sunt asteptaţi reprezentanţi ai institutiilor, oameni de afaceri care de-a lungul timpului s-au implicat în dezvoltarea Centrului regional de recuperare a copilului cu autism Micul Prinţ.

Evenimentul a fost posibil datorita generozitatii unui numîr de 10 artisti plastici care au donat câte o lucrare ce va fi scoasă la licitatie în beneficiul copiilor cu autism.
De asemenea, vor fi scoase la licitaţie lucrări de excepţie dedicate sărbatorilor pascale, realizate de elevii Centrului Şcolar pentru Educatie Incluziva Elena Doamna.

"În cadrul spectacolului ne bucurăm de participarea extraordinară a trei tinere talentate. Mălina Raluca Ciobanu, în vârstă de 14 ani, elevă la Colegiul National de Arta „Octav Bancila" Iasi. A inceput sa studieze vioara sub indrumarea profesorului Catargiu Calistrat de la varsta de 7 ani. Desi are doar 14 ani, până acum a sustinut 5 concerte cu orchestrestele Filarmonicii din Ploieşti, Iaşi, Botoşani şi Bacău. Maria Cristina are 12 ani şi este eleva a Liceului de Arta Dimitrie Cuclin din Galati. La doar 11 ani, Maria avea deja 2 trofee internationale: Trofeul Concursului international pentru copii "Slavyanskiy Bazar" Vitebsk, Belarus 2009 si Trofeul 2 inimi gemene Chisinau. Printre succesele sale se numara: premiul 1 la Mamaia Copiilor 2010 si locul 3 la Concursul International San Remo Junior. Georgiana Panait, nascuta la data de 01.03.1997 in Gugesti, judetul Vrancea. Eleva a Liceului de Muzică şi Arte Plastice "Gh. Tăttărăscu" din Focşani. Primele premii obţinute sunt locul întâi la "Florile copilăriei" de la Bârlad şi la "Mamaia copiilor" în 2008 şi 2010 dar a obţinut şi o serie de premii speciale la festivalurile deja cu tradiţie "Remember" de la Constanţa şi "Camena" de la Piatra Neamţ", anunţă organizatorii.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite