UPDATE VIDEO Interlopul Costică Argint a părăsit Penitenciarul Focşani / Vezi aici ce a declarat acesta când a fost eliberat

0
Publicat:
Ultima actualizare:

După ce, în urmă cu o săptămână instanţa i-a admis cererea de eliberare condiţionată, Costică Argint va părăsi astăzi Penitenciarul de Maximă Siguranţă Focşani.

UPDATE. Interlopul Costică Argint a părăsit în urmă cu câteva minute Penitenciarul cu Regim de Maximă Siguranţă Focşani. Acesta a declarat presei că va pleca în Italia cu primul avion întrucât acolo se află familia sa. Argint a mai declarat că va merge la un proces în Italia în care i se aduc acuzaţii de şantaj.

"Eu locuiesc în Italia de 14 ani. Acolo este locul meu. Eu am pătit o datorie mai veche statului român. Nu am datorii faţă de nimeni exceptând o persoană dragă inimii mele faţă de care nu am putut să mă achit fiind plimbat dintr-o închisoare în alta în Italia", a spus Argint făcând referire la fratele său mai mare, Mitică Argint ce a decedat în 2008 interlopul neputând fi prezent la înmormântare.

Argint spune se simte ameninţat

Costică Argint a mai declarat la ieşirea din Penitenciar la Focşani că încă are motive să se teamă pentru siguranţa şi libertatea sa pentru a face anumite declaraţii. "Dacă vreodată voi înţelege că siguranţa mea fizică şi libertatea mea vor fi în pericol voi face nişte declaraţii. Deocamdată nu", a mai spus Argint.

Argint a punctat şi faptul că i s-a părut normal să fie eliberat întrucât s-a comportat bine în Penitenciar. "Eliberara mea este o consecinţă normală a faptului că m-am purtat bine în penitenciar. Era anormal dacă nu mă elibera. Acesta ar fi fost un semnal pentru mine că Guvernul nu m-a uitat", a declarat acesta.

"Procesul din Italia, o uneltire"

Referitor la procesul pe care îl are în Italia, Argint susţine că este o meşteşugire împotriva sa. "În Italia merg la un proces pentru şantaj. Este un proces pregătit prin colaborarea unor persoane care nu m-au vrut bine. Nu vreau să spun mai mult despre acest proces acum", a spus Argint.

image

Magistraţii i-au recunoscut astfel cele 22 de luni de închisoare executate în Italia din mandatul de executare de trei ani şi şase luni. Costică Argint a fost condamnat pentru ultraj contra bunelor moravuri după ce a devastat un bar la Gugeşti şi a agresat doi clienţi în 1997.

Argint a fost aşteptat de rude şi de prieteni la ieşirea din penitenciar.

image

Costică Argint a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare cu executare de Tribunalul Vrancea pentru pentru ultraj contra bunelor moravuri, după ce ar fi intrat într-un bar din comuna vrânceană Găgeşti în care ar fi distrus mai multe bunuri şi ar fi rănit grav două persoane. Interlopul a fugit însă din ţară în Italia în timpul procesului.

Procesul împotriva sa pentru ultraj contra bunelor moravuri a început în acelaşi an însă cunoscutul interlop focşănean a fugit atunci din ţară în Italia. A fost arestat abia în decembrie 2009 de autorităţile italiene, după finalizarea procesului în Vrancea. Argint a fost încarcerat la Penitenciarul Focşani pe 29 octombrie 2010.

Trio - ul Argint, Cioroianu şi Tăriceanu

Costică Argint a devenit cunoscut după ce a apărut alături de fostul ministru de Externe, Adrian Cioroianu şi de fostul premier Călin Popescu Tăriceanu, în cursul unei vizite a acestora la Roma. Vizita a avut loc după ce românul Romulus Mailat a fost acuzat, în 2007, de uciderea unei italience.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite