Astăzi / Eliberat din arest, Serea lucrează din nou la penitenciar

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ionica Serea, pe vremea când era arbitru.
Ionica Serea, pe vremea când era arbitru.

Arbitrul focşănean Ionică Serea s-a întors la serviciu la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Focşani, la o lună de zile după ce a fost eliberat din arestul Penitenciarului Colibaşi, judeţul Argeş, unde şi-a petrecut aproape patru luni după ce a fost trimis în judecată în dosarul „mită în fotbal".

Serea şi-a preluat din nou atribuţiile la serviciu însă, de această dată face doar muncă de birou fără să intre în contact cu deţinuţii, consecinţă a faptului că este acuzat de luare de mită în cazul partidei FC Argeş - Steaua (2-2), din 2009.

„Domnul Serea execută acum doar muncă de birou, hârtii administrative fără să intre în contact cu deţinuţii pentru că aşa prevede legea în cazul său. După ce a fost eliberat din arest de la Colibaşi, pe 18 septembrie, a venit chiar a doua zi la serviciu şi a cerut să intre în concediu de odihnă", ne-a confirmat comisarul- şef Ionel Diţă, de la Penitenciarul de Maximă Siguranţă Focşani.

Mită 21.000 de dolari

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Ionică Serea ar fi primit 21.000 de dolari pentru a avantaja formaţia piteşteană în meciul cu Steaua din 2009.

Acuzaţiile nu au fost însă probate, asistenţii Zoltan Szekely si Ionel Popa depunând mărturie în favoarea lui Serea.

Al doilea arbitru focşănean implicat în dosarul privind mita în fotbal, Marius Martiş, este acuzat de complicitate la dare şi luare de mită. Procurorii susţin despre acesta că ar fi intermediat tranzacţia dintre Liviu Făcăleaţă şi Ionică Serea şi că ar fi returnat suma de 16.000 de dolari. Următorul termen al procesului este programat pentru luna noiembrie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite