Arte marţiale la căldura sobei în Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Albert Florea (stânga) şi Alexandru Marcu (dreapta), doi dintre cei mai buni judoka
Albert Florea (stânga) şi Alexandru Marcu (dreapta), doi dintre cei mai buni judoka

Judoka de la Clubul Unirea fac performanţă în sala de antrenamente încălzită cu lemne. Apropierea iernii îi pune la muncă pe antrenorii de judo de la Clubul Unirea, care trebuie să facă rost de lemne pentru încălzirea sălii unde zeci de copii învaţă tainele artelor marţiale

Deşi s-ar putea rebranşa la sistemul centralizat, acesta preferă să se folosească de cele două sobe de teracotă deoarece, susţin ei, costurile sunt mult mai mici.


„Ne gospodărim singuri“


„Nu ne deranjează faptul că pe timpul iernii trebuie să facem focul. Care ajunge primul la sală, ori femeia de serviciu, ori eu, se ocupă de această treabă. În ceea ce priveşte achiziţionarea lemnelor, uneori mai sunt şi oameni de bine care ne ajută, însă Clubul Unirea este cel care ne asigură combustibilul“, explică Silviu Renţea, antrenor de judo. El spune că o centrală pe lemne este prea costisitoare pentru club.

„Am învăţat să ne gospodărim singuri şi avem deja o stivă bună de lemne în depozit. Ar fi bine să avem o centrală pe lemne deoarece e mult mai eficientă, însă deocamdată nu aveam banii necesari“, a precizat Renţea. Nici o centrală pe gaz nu ar putea funcţiona în sala de antrenament deoarece nu este racordată la reţeaua de alimentare. „Într-o iarnă, noi nu dăm mai mult de 2.000 de lei pe lemne“, a declarat şi Petrea Vâlcu, directorul Clubului Sportiv Unirea.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite