Vânzarea apartamentelor ANL, în stand - by

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La un an de la scoaterea la vânzare a apartamentelor ANL, Primăria Focşani nu a înregistrat nicio cerere de cumpărare. Chiriaşii spun că nu se încumetă să achiziţioneze imobilele în care locuiesc de ani buni din cauza preţului mult prea mare şi a lucrărilor prost realizate.

La un an de când municipalitatea a scos la vânzare aproximativ 700 de locuinţe ANL, tinerii chiriaşi nu au tragere de inimă pentru a cumpăra imobilele a căror valoare variază, în funcţie de suprafaţă, între 23.000 şi 50.000 de euro.

407 euro costă metrul pătrat

„Nu s-a vândut nimic. Nu există interes din partea chiriaşilor, deorece preţul de vânzare este destul de mare. Oricum, noi îi aşteptăm pe toţi cei care totuşi doresc să devină proprietari“, declară Dan Cazaciuc, purtătorul de cuvânt al Primăriei Focşani.

La auzul veştii că vor trebui să scoată din buzunare 407 euro pe metrul pătrat, niciunul dintre locatariiANL-urilor n-a mai îndrăznit să treacă pragul Primăriei pentru a depune o cerere. Oamenii se plâng nu numai de faptul că veniturile mici nu le permit să facă un astfel de pas, în condiţiile în care au copii de întreţinut la şcoală, ci şi de lucrările foarte proaste la apartamente, care au necesitat investiţii serioase.

De exemplu, Lucreţia Dinu a închiriat un apartament ANL cu trei camere în urmă cu opt ani, însă exclude din start varianta cumpărării. Asta pentru că dintr-un singur salariu i-ar fi imposibil să achite o rată lunară de câteva sute de euro. „Ca să cumpăr acest apartament de la mansardă trebuie să dau 50.000 de euro, iar dacă vreau şi o boxă e nevoie de alţi 3.000, plus taxele notariale care ajung la 2.000 de lei. Eu am o boală cronică şi nu pot munci, aşa că din salariul soţului trebuie să plătesc toate facturile şi să-mi întreţin la şcoală cei doi copii“, spune focşăneanca.

Mai scumpe ca pe piaţa liberă

Deşi locatarii se plâng că nu pot scăpa de igrasie, termopanele li se aburesc, iar faianţa de pe pereţi cade, locuinţele sociale sunt vândute la preţuri mai mari decât pe piaţa imobiliară. „Cea mai ieftină garsonieră din cartierul Sud al oraşului poate fi cumpărată chiar şi cu 8.000 de euro, un apartament cu două camere cu 23.000 de euro, iar unul cu trei camere costă 30.000 de euro“, susţine Daniela Gheorghiţă, agent imobiliar. În prezent, în evidenţele Primăriei figurează 959 de focşăneni care aşteaptă să închirieze o locuinţă ANL.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite