Apă caldă şi căldură cu ţârâita la iarnă la Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

La fel ca în perioada comunistă, focşănenii dependenţi de sistemul centralizat de termoficare vor fi obligaţi în această iarnă să-şi ia o haină în plus pe ei. Asta pentru că Primăria Focşani şi ENET le vor furniza apă caldă şi căldură cu program.

Raţionalizarea căldurii a fost impusă de către furnizorul de gaze naturale pentru centrala oraşului, Gaz de Suez, din cauză că ENET nu şi-a achitat facturile pentru gazul metan consumat.

„Cei de la gaze ne limitează la consum şi trebuie să ne încadrăm în cantităţile pe care ni le vor da. Suntem nevoiţi să facem program de căldură şi apă caldă, de aceea fac apel la oameni să fie foarte atenţi, să facă economie, să mai închidă termostatul dacă este mai cald afară“, precizează primarul Decebal Bacinschi.

Conducerea ENET Focşani spune că raţionalizarea programului de căldură a fost sugerată şi de locatari. „Ne-au acuzat unii că-i dă căldura afară din case, că plătesc prea mult şi atunci vom face în aşa fel încât temperatura în locuinţe să fie 20-21 de grade Celsius. Chiar acum sunt la Bucureşti, la Gaz de Suez şi discutăm acest aspect“, a precizat Valter Popescu, directorul ENET.


Calorifere calde după 20 octombrie

În prezent, focşănenii nu primesc nici apă caldă, nici căldură. Gaz de Suez a închis încă din luna martie robinetul către centrala ENET pentru o datorie de peste zece milioane de lei, reprezentând plata facturii la gaze. Ca să reia furnizarea combustibilului, distribuitorul de gaze solicită plata a minimum patru milioane de lei, până pe 20 octombrie, cel târziu. Diferenţa de bani va fi  reeşalonată pe următoarele patru luni. Primăria spune că este pregătită să plătească 3,5 milioane de lei, urmând ca restul de 500.000 de lei să fie recuperaţi de la populaţie.

Problema căldurii de la iarnă a fost discutată ieri la Focşani şi în cadrul unei întâlniri organizate de Instituţia Prefectului. Au participat atât Liviu Grădinaru, director în cadrul Ministerului Administraţiei şi Internelor, cât şi Mircea Matei, preşedintele Autorităţii Naţionale de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilităţi Publice. Întâlnirea nu a avut însă niciun rezultat pentru că au absentat chiar pionii principali, primarul şi directorul ENET, lipsa reprezentantului ENET fiind catalogată de oficiali drept o obrăznicie.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite