Angajatorii din construcţii, verificaţi „la sânge” de inspectorii ITM Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Controalele au avut ca principal obiectiv identificarea angajatorilor care utilizează munca „la negru" şi legalizarea situaţiei profesionale a lucrătorilor.

Nu mai puţin de 21 de angajatori din Focşani, Panciu şi Adjud care îşi desfăşoară activitatea în domeniul construcţiilor au fost verificaţi în această lună de către inspectorii ITM.

În urma controalelor au fost identificate 9 persoane care lucrau fără forme legale, constatându-se şi deficienţe precum neplata muncii suplimentare, neefectuarea examenului medical sau echipamente de muncă necorespunzătoare .

Inspectorii au aplicat 14 sancţiuni, dintre care trei amenzi pentru munca „la negru" în valoare de 27.000 de lei, dar şi 29 de avertismente şi amenzi de 4000 de lei pentru încălcarea prevederilor pe linia securităţii şi sănătăţii în muncă.

Conform statisticilor întocmite de Inspectoratul Teritorial de Muncă Vrancea, în 2009 au avut loc 35 de accidente de muncă din care 13 în domeniul construcţiilor, şapte fiind mortale. De la începutul anului 2010 au fost înregistrate 35 de accidente, dintre care patru în construcţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite