Focşani: Angajatorii „la negru” au fost amendaţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Focşani: Angajatorii „la negru” au fost  amendaţi
Focşani: Angajatorii „la negru” au fost amendaţi

Inspectorii ITM au demarat o amplă acţiune de control în rândul agenţilor economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniul silviculturii. S-au ales cu amenzi angajatorii care se foloseau de munca "la negru".

Aproximativ 45 de agenţi economici care îşi desfăşoară activitatea în domeniile silvicultură, exploatare forestieră şi prelucrarea lemnului au fost verificaţi luna trecută de către inspectorii ITM, în cadrul unei ample campanii privind identificarea cazurilor de muncă nedeclarată.

„Cu această ocazie, au fost constatate 146 de neconformităţi faţă de prevederile legale în vigoare privitoare la domeniul relaţiilor de muncă. Dintre acestea, menţionăm: neîncheierea în formă scrisă sau neînregistrarea în termen a contractelor individuale de muncă, nerespectarea prevederilor referitoare la munca suplimentară, la repausul săptămînal sau la zilele de sărbătoare legală”, precizează Inspectoratul Teritorial de Muncă. Pentru aceste neconformităţi, inspectorii ITM au aplicat 53 de sancţiuni contravenţionale în valoare totală de 17.000 lei, fiind dispuse şi măsuri de remediere a acestora.


    Munca „la negru” a fost, de asemenea, sancţionată. Pe durata derulării acestei campanii de control, inspectorii ITM au identificat şase angajatori care au încălcat legea şi au primit la lucru zece muncitori, fără a le încheia contracte individuale de muncă. „Exploatatorii” au fost sancţionaţi cu amenzi contravenţionale în valoare totală de 5000 lei.


    Pe de altă parte, unii agenţi economici din sectorul silviculturii au refuzat efectuarea acţiunilor de control de către inspectorii de muncă. „Împiedicarea, în orice mod, de către un angajator, persoană fizică sau juridică, a inspectorilor de muncă să îşi exercite controlul constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 4500 lei la 9000 lei”, precizează ITM.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite