Angajaţii Primăriei Focşani au câştigat sporurile la Tribunal

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Poliţiştii comunitari au cerut şi ei în instanţă menţinerea mai multor sporuri.
Poliţiştii comunitari au cerut şi ei în instanţă menţinerea mai multor sporuri.

Instanţa a anulat hotărârea Consiliului Local care îi priva pe funcţionari de sporurile din contractul colectiv de muncă. Decizia Tribunalului Galaţi o contrazice pe cea a Curţii de Conturi, care a apreciat că sporurile încasate de funcţionarii din administraţia publică locală sunt nelegale.

Angajaţii Primăriei Focşani au dat în judecată instituţia şi pe primarul Decebal Bacinschi, cerând ca veniturile considerate nelegale de Curtea de Conturi să fie date şi în continuare, conform contractului colectiv de muncă.

Acţiunea, înaintată în vara acestui an la secţia de contencios administrativ, s-a soldat cu victoria funcţionarilor împotriva conducerii municipalităţii, care va trebui să plătească sporurile cel puţin pâna la renegocierea contractului coectiv de muncă.

Cristina Mihalcea, liderul sindicatului din cadrul Primăriei Focşani, susţine că decizia dată de instanţă este una firească. "La începutul fiecărui an se negociază un contract în care sunt trecute nişte clauze. Acestea au fost schimbate fără ca cineva să ne întrebe şi pe noi, aşa că am fost nevoiţi să-i dăm în judecată pe cei în cauză pentru a se reveni asupra acestui caz. Instanţa a hotărât că nu trebuiau anulate acele clauze din contract", ne-a declarat Cristina Mihalcea.

Aceasta mai spune că angajaţii Primăriei îşi vor primi drepturile salariale trecute în contract ca şi până acum.
"Este un contract ferm care nu se putea modifica unilateral. Acesta se va renegocia în primăvara anului 2011. Până atunci, angajaţii Primăriei îşi vor primi drepturile financiare trecute în acel act. Ele s-au primit şi până acum, chiar dacă ne-am aflat în proces", adaugă liderul de sindicat.

Eduard Bernovici, vicepreşedintele sindicatului din cadrul Primăriei Focşani, crede că după decizia instanţei situaţia nu mai este tensionată. "Este un drept al nostru şi procesul a fost o chestiune de procedură. Până la urmă s-a câştigat procesul, aşa cum era şi firesc", subliniază vicepreşedintele sindicatului.

Comunitarii, la judecată

Şi angajaţii Poliţiei Comunitare aşteaptă cu nerăbdare decizia instanţei în procesul intentat directorului instituţiei, Ion Gheorghe. "Am fost dat în judecată şi sper să câştige procesul angajaţii pentru a ne lua sporurile conform legii. Ne-am recâştigat sporul de dispozitiv, dar mai sunt vreo cinci-şase: spor de hrană, de îmbrăcăminte şi altele. Pe 15 noiembrie se va anunţa decizia şi sper să avem câştig de cauză. Dacă se va câştiga procesul, sporul de dispozitiv va fi acordat şi agenţilor disponibilizaţi la jumătatea acestei luni", conchide Ion Gheorghe.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite