Angajaţii Consiliului Judeţean Vrancea şi-au dublat veniturile în 2010

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Curtea de Conturi va verifica cum s-au acordat sporurile obţinute prin hotărâri judecătoreşti, lucru interzis printr-o Ordonanţă de Guvern care amână plata drepturilor din instanţe pentru 2012, 2013 şi 2014.

În vreme ce alţi bugetari „au zgâriat-o" în 2010, din pricina tăierilor salariale, alţi colegi de-ai lor care muncesc tot la stat au avut cu siguranţă cel mai bun an din punct de vedere financiar. Ne referim la cei peste o sută de funcţionari ai Consiliului Judeţean (CJ), care au plecat acasă cu buzunarele burduşite de bani.

Din analiza făcută pe declaraţiile de avere ale ştabilor din instituţia păstorită de Marian Oprişan, campioană a beneficiilor băneşti în 2010 este Daniela Olaru, arhitectul judeţului, ale cărei venituri s-au ridicat la 130.000 de lei, faţă de 54.000 de lei în 2009.

„Dacă discutăm despre salariu, 2010 a fost un an foarte prost, dar a fost bun în condiţiile în care am încasat nişte sporuri prin hotărâre judecătorească. Că a fost un an bun sau rău financiar este problema mea", ne-a expediat Daniela Olaru.

Nici Dumitru Diţă, directorul economic al CJ Vrancea nu se poate plânge că a câştigat puţin anul trecut. El a încasat 126.000 de lei, în condiţiile în care soţia sa, salariată a Şcolii de Arte şi Meserii, câştigă 16.000 de lei/an.

Şeful Serviciului de Drumuri şi Investiţii, Romeo Iordache, se poate lăuda şi el cu o avere frumuşică, acesta reuşind în 2010 nu numai să adune 103.000 de lei din salarii, dar şi să-şi recepţioneze casa din Focşani. Pe numele său mai figurează un teren în municipiu, două autoturisme, dar şi conturi în bancă, două dintre ele, în sumă de aproape 80.000 de lei, figurând ca fiind deschise tot în 2010. Romeo Iordache are şi datorii importante la bănci, atât în valută cât şi în lei.

„Eu sunt inginer şi nu ţin în mod deosebit evidenţa la bani. Sunt bani munciţi. Casa pe care am recepţionat-o era începută din 2008, dar pentru a o termina am vândut un apartament şi o altă casă lăsată moştenire de mătuşa mea", îşi justifică averea Romeo Iordache.

Citeşte amănunte în săptămânalul local "ADS Focşani".

Ziarul se găseşte la chioşcurile de difuzare a presei din oraş la preţul de 0,90 de lei.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite