Update: Andrei Plăcintă, condamnat la şase ani de închisoare cu executare. Decizia nu este definitivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andrei Plăcintă a fost mereu susţinut la procese de mama sa
Andrei Plăcintă a fost mereu susţinut la procese de mama sa

Curtea de Apel Bucureşti a stabilit, ieri, ca în cazul lui Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă, să se acorde un termen pentru pregătirea apărării pentru vineri, însă în noaptea de joi spre vineri tânărul a fost internat pentru a fi operat de apendicită, au declarat surse judiciare.

Update: Curtea de Apel Bucureşti l-a condamnat astăzi la şase ani de închisoare cu executare pe Andrei Plăcintă, fiul senatoarei Sorina Plăcintă în dosarul de tâlhărie, tentativă de omor şi ultraj contra bunelor moravuri.

Andrei Plăcintă a fost judecat pentru incidentul petrecut în 6 decembrie 2010, în Bucureşti.

"În seara 6 decembrie 2010, pe fondul unor neînţelegeri cu partea vătămată H.I.D., inculpatul a lovit-o pe aceasta şi a deposedat-o de un telefon mobil, iar ulterior s-a urcat cu picioarele pe capota şi plafonul autoturismului părţii vătămate, pe care l-a deteriorat, în sensul că i-a îndoit capota şi i-a spart luneta", precizează Parchetul.

"În momentul în care, în apărarea părţii vătămate au intervenit mai multe persoane, Răzvan Plăcintă, aflându-se la volanul autoturismului marca Renault Laguna, a pătruns cu acesta pe trotuar cu intenţia vădită de a-i lovi.

În aceste împrejurări, în timp ce partea vătămată S.N. încerca să îl oprească pe inculpat, ţinându-se cu mâinile de capota autoturismului, a fost împinsă de autoturism, s-a dezechilibrat şi a căzut.

Acuzatul şi-a continuat deplasarea şi a surprins-o pe aceasta sub autoturism, după care, prin mai multe manevre succesive ale autoturismului în faţă şi în spate a trecut peste partea vătămată, provocându-i mai multe leziuni traumatice ce au determinat internarea la Spitalul Universitar de Urgenţă - Bucureşti şi au necesitat, pentru vindecare, 40-45 de zile de îngrijiri medicale", potrivit procurorilor.

Andrei Răzvan Plăcintă a fost arestat preventiv pentru 29 de zile în 8 decembrie 2010, în urma unei decizii a Tribunalului Bucureşti.

El a fost eliberat în 6 ianuarie 2011.

Avocatul angajat al lui Andrei Plăcintă, Viorel Roş, nu s-a prezentat, joi, la şedinţa de judecată, iar după discuţiile dacă să-l amendeze sau nu pe apărător, judecătoarele Iulia Ciolcă (fost procuror -n.r.) şi Francisca Vasile au dispus ca tânărul să fie reprezentat de un avocat din oficiu.

La rândul său, avocatul din oficiu a solicitat câteva zile pentru pregătirea apărării, având în vedere că Andrei Plăcintă este acuzat şi de infracţiunea de tentativă de omor, însă instanţa a decis ca următorul termen să fie vineri.

Joi noaptea, Andrei Plăcintă a fost internat având probleme de apendicită.

Citiţi AICI mai mult

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite