Andreea Ştefania Marcu: „Muzica populară este aerul pe care îl respir”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A obţinut premii la importante festivaluri de muzică populară, este o prezenţă activă la emisiunile cu specific folcloric şi îşi doreşte să înfiinţeze un ansamblu în oraşul natal, Mărăşeşti.

Andreea Ştefania Marcu a pătruns pentru prima dată în frumoasa lume a muzicii populare în urmă cu trei ani, atunci când marele poet Constantin Ghiniţă, pe acea vreme director al Casei de Cultură „Emanoil Petruţ" din Mărăşeşti, i-a descoperit calităţile vocale.

S-a înscris la Şcoala Populară de Artă din Focşani, sub îndrumarea maestrei Maria Murgoci, iar în foarte scurt timp a înregistrat patru melodii şi a filmat un videoclip alături de marele compozitor Eugen Ungureanu.

Însă, întâlnirea cu profesorul Marcel Chipăilă s-a dovedit a fi extrem de fructoasă, apariţiile pentru toate concursurile, festivalurile, spectacolele şi emisiunile televizate fiind atent pregătite împreună cu acesta.
De asemenea, a devenit membră a ansamblului folcloric „Muguraşii" alături de care cântă pe marile scene din întreaga ţară.

„Domnul Chipăilă m-a învăţat să port cu respect costumul popular şi să pronunţ corect dialectele vrânceneşti. Este mândru de grupul ,,Muguraşii'', pe care îl conduce şi pentru acest lucru îi mulţumesc. Ore întregi îşi rezervă pentru a reda tot ce a învăţat dumnealui nouă, copiilor care visăm la o carieră în muzica populară", spune Andreea.

Palmares impresionant

De-a lungul timpului, Andreea Marcu a reuşit să cucerească importante festivaluri de muzică populară, precum „Mugurii Vrânceni", unde a obţinut premiul doi, „Bobocel de la Bacău", unde s-a clasat pe a doua poziţie sau „Comoara Moldovei" din Bârlad, unde a luat marele trofeu.

De asemenea, a cântat pe scena spectacolelor „Plaiul Tojanului" din Paltin şi „La muchia Bradului" din Nereju.
„Pentru mine, muzica populară este aerul pe care îl respir, cu ea mă hrănesc. Trăiesc prin ea şi astfel îmi pot exprima atât bucuria, cât şi tristeţea. Când sunt pe scenă simt că plutesc, că acolo este viaţa mea, mă simt împlinită, simt că acolo este casa mea. Mi-am făcut un jurământ că nu-mi voi lăsa nicioadată publicul din Mărăşeşti, public care m-a înălţat în cariera mea muzicală. Şi până la urmă care este cea mai mare satisfacţie a unui solist? Bucuria şi trăirea publicului", mărturiseşte tânăra interpretă.

Pe lângă performanţele din domeniu muzical, Andreea se poate lăuda şi cu rezultate deosebite la şcoală, în fiecare an fiind premiantă şi participând la concursuri, evenimente şcolare şi olimpiade.

„Am colegi care se mândresc cu mine, spunându-mi ,,La Vedette", conchide Andreea Ştefania Marcu.

Întrebări şi răspunsuri

Ce proiecte de viitor ai?

Pe viitor, vreau să devin o mare actriţă, fiind pasionată şi de teatru şi bineînţeles îmi doresc să fiu o renumită artistă de muzică populară, să-mi pot înfiinţa un ansamblu folcloric în oraşul meu natal, Mărăşeşti, în cadrul căruia să pot fi atât director, cât şi profesor. Îl am ca şi exemplu pe domnul profesor Marcel Chipăilă, căruia îi mulţumesc că există şi îi doresc cât mai multe reuşite în viaţă.

Îţi doreşti o carieră în domeniul muzical?

Mi-am propus ca toată viaţa mea să fiu alături de public, să-i cânt şi să-l încânt cu cântece moldoveneşti.

Ce-i place

Îmi place să joc teatru, să am roluri în filme, pe scurt să fiu pe scenele mari ale lumii. Sunt şi voi fi o mare iubitoare de animale, pictură, sport în aer liber, călătorii şi petreceri importante de peste an. Cel mai mult iubesc luna decembrie, luna în care s-a născut Hristos, luna în care tradiţia este ,,la mama ei acasă''.

Ce nu-i place

Nu-mi place să am relaţii cu oameni care nu au o viziune bogată legată de viaţă. Nu-mi plac oamenii făţarnici, egoişti şi invidioşi pe munca şi talentul altuia. Nu-mi plac ignoranţa şi superficialitatea, lucrul făcut de mântuială şi câştigul obţinut fără muncă.


Profil
Născută. 1 decembrie 1997, Mărăşeşti
Studii. Grup Şcolar Mărăşeşti
Ocupaţie. Elevă, clasa a VII-a
Familie. Singură la părinţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite