Anchetă la Maternitate / O gravidă din Panciu a murit după ce a născut

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O femeie de 42 de ani, din satul Varniţa, comuna Răcoasa, a murit la maternitatea din Focşani, după ce a dat naştere unui băieţel. Rudele gravidei susţin că aceasta a fost ţinută în travaliu la Panciu o zi întreagă. Deşi îi acuză pe medici că au lăsat-o pe femeie să se chinuie, nu vor să facă plângere.

Marlena - Elena Hamciuc (foto) avea 42 de ani şi era însărcinată cu cel de-al patrulea copil. Marţi seara, spun rudele, a ajuns la Spitalul din Panciu, pentru ca 24 de ore mai târziu să fie transferată cu salvarea la Spitalul Judeţean din Focşani.

image

Rudele afirmă că, tot timpul cât a stat la Panciu, Marlena s-ar fi chinuit să nască natural, dar nu a reuşit. „A ajuns la spital când copilul avea deja capul în vagin. Doctoriţa Băleanu de la Panciu spunea că este bine dar am înţeles că i-ar fi pocnit uterul înăuntru încă de la Panciu. A trimis-o la Focşani dar prea târziu. La Focşani, după ce că ea a sângerat, au lăsat-o să nască normal şi asta cred că i-a dăunat mult. În zece minute a terminat cu naşterea. Dacă ei nu au avut bani să dea la nimeni!", ne-a spus cumnata decedatei, Gherghina Năstase.

„A ţinut-o de dimineaţa până seara, miercuri, la spitalul de la Panciu de s-a chinuit toată ziua, de asta a murit. La Focşani şi-au dat medicii toată silinţa dar îi pocneau vasele de sânge unu după altul, după ce a născut. Nu a durat mult să nască după ce a ajuns aici, dar apoi nu a mai rezistat şi i-a cedat şi inima", ne-a spus îndurerat şi concubinul femeii, Ilie Dincă.

„Nu a venit pentru naştere"

Şefa Maternităţii de la Spitalul Panciu, dr. Angela Băleanu, susţine că nu era de gardă când pacienta a fost trimisă cu ambulanţa la spitalul din Focşani.

Mai mult decât atât, aceasta ne-a declarat că Marlena Hamciuc nu era internată pentru naştere. „Nu eram eu de gardă atunci. Era un medic dermatolog. Această pacientă a fost internată pentru nişte probleme ginecologice, avea gonoree, dar nu pentru naştere, întrucât era însărcinată în 35 de săptămâni şi mai avea de aşteptat. Când medicul de gardă a observat sângerarea a suspicionat o dezlipire de placentă şi a trimis-o la Spitalul Judeţean unde ştiu că a ajuns în parametri normali", ne-a declarat dr. Angela Băleanu.

În urma Marlenei Hamciuc au rămas trei copii, doi băieţi şi fetiţă de 3, 10 şi 20 de ani. Aceştia au acum doar sprijinul rudelor şi a concubinului femeii, întrucât tatăl lor, fost miner, s-a sinucis în urmă cu cinci ani. Băieţelul născut acum este bine.

Medicii de la Spitalul Judeţean de Urgenţă "Sf. Pantelimon" din Focşani au refuzat să facă declaraţii însă au format o comisie de etică pentru a ancheta cazul.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite