Ambulanţele, reparate cu bani din buzunarele şoferilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din cauza drumurilor din judeţ, tot mai multe autospeciale ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă Vrancea au ajuns la service. Pentru că piesele sunt destul de scumpe, iar în anumite cazuri, reparaţiile trebuie făcute doar la unităţi autorizate, datoriile s-au acumulat de la lună la lună.

"Am acumulat mai multe datorii la capitolul reparaţiilor la maşinile din parcul auto. Am început să plătim din aceste sume, mai ales că acum au intrat şi banii de la Spitalul Judeţean. Au fost situaţii în care, pentru plăcuţe de frână, şoferii au pus bani din buzunarul lor", a declarat Cristian Onia, directorul SAJ Vrancea.

Conform unei situaţii de la sfârşitul lunii trecute, datoriile totale se cifrau la circa 400.000 de lei, din care o bună parte pentru reparaţii şi combustibil.

"Cel mai des se strică partea de suspensie, din cauza drumurilor. Au fost situaţii când le-am reparat cu piese de la alte maşini mai vechi, tot pentru a face economii", a declarat Constantin Borcea, şeful parcului auto de la Ambulanţă.

Maşini vechi de 12 ani

În medie, dispeceratul SAJ Vrancea primeşte circa 100 de apeluri iar ambulanţele fac zilnic sute de kilometri. Parcul auto al SAJ numără 47 de autospeciale, din care 27 au fost achiziţionate de

Ministerul Sănătăţiii prin programul derulat între 2007 şi 2009. Unele dintre maşini au o vechime şi de peste 12 ani şi au la bord între 450.000 şi 500.000 kilometri parcurşi. Acestea au fost declasificate şi, de o bună perioadă de timp sunt folosite pentru transport şi doar în cazuri speciale şi pentru intervenţii. Onia speră ca SAJ Vrancea să mai primească, conform promisiunilor făcute de ministrul Sănătăţii, încă două- trei autospeciale.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite