Ambulanţa, ţinută în viaţă de veterani/ Deficitul de personal îi determină pe şefii SAJ Vrancea să nu renunţe la angajaţii buni de pensie

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Simion Trandafir lucrează pe Ambulanţă de peste trei decenii
Simion Trandafir lucrează pe Ambulanţă de peste trei decenii

La Ambulanţă există un deficit de 20 de asistente, 15 ambulanţieri şi trei medici. Lipsa de personal ar putea atinge apogeul la începutul anului viitor dacă salariaţii aflaţi în prag de pensionare vor părăsi sistemul.

Serviciul de Ambulanţă Vrancea se descurcă din ce în ce mai greu din cauza lipsei acute de personal, nu de puţine ori angajaţii fiind nevoiţi să lucreze ore suplimentare pentru a putea face faţă numărului mare de urgenţe. Ba mai mult, pensionarii sunt rugaţi să nu părăsească sistemul tocmai pentru a nu lăsa în urmă încă un post blocat.

Simion Trandafir (67 ani), ambulanţier în cadrul SAJ Vrancea de peste trei decenii a primit decizia de pensionare în luna august a anului trecut, însă nici nu se gândeşte să renunţe la intervenţiile pline peripeţii.

„Lucrez la Ambulanţă din anul 1977 şi chiar dacă am ieşit la pensie, cu o vechime de 49 de ani, prefer să rămân în sistem, deoarece îmi place foarte mult ceea ce fac. Acum, condiţiile sunt mult mai bune faţă de perioada comunistă, când benzina era la cotă iar în maşină era la fel se frig ca şi afară", mărturiseşte bărbatul.

Moşu', aşa cum îl „alintă" colegii, a participat la mii de misiuni de pe raza întregului judeţ. „Ţin minte că, înainte de '89 am fost la o familie din Gologanu, iar dacă nu am fi avut tubul de oxigen la noi, copilul ar fi murit. Am fost foarte bucuros că eu şi asistenta, că pe atunci nu erau medici pe ambulanţă, am putut salva o viaţă. Cât despre numărul naşterilor la care am asistat, vă pot spune că aş putea face o grădiniţă cu toţi copiii pe care i-am moşit", mai spune Simion Trandafir.

Aproape 40 de posturi blocate

Dacă în prezent există un deficit de 38 de posturi din totalul celor 250 care figurează în organigramă, la începutul anului viitor este posibil ca lipsa de personal să se acutizeze, de vreme ce o parte din angajaţi sunt pe punctul de pensionare.

„În jur de cinci - şase ambulanţieri şi asistente trebuie să iasă la pensie, însă până acum nu şi-au depus dosarele, dar nici nu-i putem obliga să rămână în sistem. Această decizie rămâne la latitudinea lor. Oricum, dacă vor pleca ne vom descurca foarte greu în condiţiile în care, din câte am înţeles, şi la anul posturile vor rămâne blocate. Şi acum, solicitările sunt multe, iar angajaţii puţini", declară Cristian Onia, şeful Serviciului de Ambulanţă Vrancea.

Cât despre numărul de autosanitare, parcul auto este format din 49 de ambulanţe, pregătite zi şi noapte pentru intervenţii.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite