Alexandru Ştefănuţ Munteanu este primarul copiilor din Focşani

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este un tânăr extrem de ambiţios, care împacă cu succes preocupările sale şcolare şi extraşcolare cu sportul de performanţă.

La 17 ani, Alexandru Munteanu este un adolescent care ştie ce vrea de la viaţă, chiar dacă acum încă oscilează în privinţa alegerii profesiei pe care vrea să o facă.

Este un elev model al Colegiului Naţional „Al. I. Cuza", este sportiv de performanţă, iar colegii au crezut în el şi l-au ales să-i reprezinte în forurile elevilor, fiind votat primarul copiilor din municipiul Focşani şi preşedinte al Consiliului Judeţean al Elevilor din Vrancea.

Meritele sportive le datorează familiei, care l-a încurajat în acest sens. „La vârsta de şase ani am fost dus pentru prima dată într-o sală de judo şi n-am mai părăsit-o de atunci. Părinţii şi bunicii au fost cei care au ţinut ca eu să fac sport şi i-am răsplătit cum am putut mai bine. Sportul mi-a adus numeroase satisfacţii, câştigând în două rânduri titlul naţional la cadeţi, dar şi alte multe medalii la campionatele internaţionale la care am participat", ne spune Alexandru despre performanţele sale.

Campionul de la judo este şi un campion la şcoală, unde are rezultate notabile la toate obiectele de învăţământ. Spune că, deşi preocupările sale îi răpesc mult timp, învăţătura rămâne pe primul loc.

Ambiţios din fire şi plin de energie, Alexandru Munteanu s-a angajat într-o sumedenie de proiecte extraşcolare, pe care şi-a propus să le ducă la îndeplinire. În calitate de primar al copiilor din Focşani, chiar dacă la prima vedere pare o funcţie onorifică, acesta a reuşit deja să se implice în problemele celor din generaţia sa.

Îl preocupă problemele tinerilor

„Împreună cu colegii mei din Consiliul Local al Tinerilor şi ajutaţi financiar de la bugetul municipiului, încercăm să ne punem în aplicare ideile în sprijinul celor de vârsta noastră. Am ajutat tineri defavorizaţi, pe cei de la centrele cu dizabilităţi şi avem tot felul de proiecte interesante. M-am înhămat la o muncă solicitantă, dar am de onorat promisiunile pe care le-am făcut în campania electorală", vorbeşte ca un politician Alexandru Munteanu.

De altfel, întrebat ce-şi doreşte să facă în viaţă, Alexandru ne-a răspuns că ia în calcul două profesii: cea de poliţist şi pe cea de politician, pentru ultima considerându-se destul de antrenat, prin prisma a ceea ce face în prezent pentru tineri .

„Sunt de-abia în clasa a X-a şi am timp să mă hotărăsc. Înclin totuşi spre politică, pentru că sunt un om corect şi aş vrea ca toată lumea să fie aşa. Vreau să intru în acest domeniu şi pentru faptul că nu-mi plac politicienii din ziua de astăzi şi ei trebuie schimbaţi", ne spune cu convingere Alexandru.

Ce-i place

Îmi place sportul, să ajut toate persoanele care au nevoie, să călătoresc, să învăţ lucruri noi, să muncesc, să fiu elegant, să dau sfaturi, să fiu energic şi responsabil. Îmi mai place să gătesc, să fac grafică pe calculator, să ascult muuzică dar îmi place şi la antrenamente şi în cantonamentele.

Ce nu-i place

Nu-mi plac persoanele care nu sunt de încredere, mincinoşii şi lucrurile plictisitoare. Nu mi-ar plăcea să se spună vreodată despre mine că sunt un înfumurat şi un încrezut.
Întrebări şi răspunsuri

Realizezi o emisiune TV pentru adolescenţi. Cum ai reuşit?

Este o emisiune de o oră, pe care o fac în fiecare săptămână la un post local de televiziune. Mi s-a propus acest proiect şi am fost imediat de acord, fiindcă mi s-a părut o idee interesantă şi totodată nouă pentru mine, iar eu încerc să-mi fac treaba cât se poate de bine, mai ales că am mână liberă în desfăşurarea ei. Singura problemă cu care mă confrunt este că tinerii sunt foarte crispaţi în faţa camerei de luat vederi.

Cum împaci şcoala cu multiplele activităţi extraşcolare?

Foarte bine. Învăţătura este pe primul loc iar celelalte preocupări ale mele gravitează în jurul şcolii.

Profil
Născut. 19 iunie 1993, Focşani
Studii. Elev, clasa a X-a Colegiul Naţional "Al. I. Cuza"
Familie. Singur la părinţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite