Alexandru Palma este triplu campion mondial la karate

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Alexandru Palma a obţinut peste 60 de medalii în competiţiile interne şi internaţionale. Cele mai importante medalii sunt cele de aur, de la Campionatele Mondiale. Alexandru Palma a început să practice artele marţiale la doar şase ani, sub comanda lui Aurel Giurgea şi Marius Cojocaru. Sportivul vrâncean s-a maturizat repede şi s-a impus în cele mai tari turnee interne şi internaţionale.

Are centura neagră 1 DAN.


„Tatăl meu a făcut karate şi el m-a dus pima dată la sală. Mie îmi plăcea mai mult fotbalul, dar după primele concursuri la care am luat parte mă gândeam doar la antrenamentele pe care trebuia să fac pentru a creşte cât mai mult în valoare.


Profesorul Aurel Giurgea este omul care mi-a schibmat viaţa. M-a aruncat în lumea bună a karate-ului şi îi mulţumesc pentru asta. După primii ani de pregătire asiduuă au venit şi primele rezultate în competiţiile interne şi internaţionale"
, ne povesteşte Alexandru despre începuturile carierei sale.


Tânărul s-a impus repede, iar rezultatele nu au întârziat să apară.

„Nu vreau să mă laud, dar am în plamares peste 60 de medalii obţinute în cele mai tari concursuri. Trei titluri mondiale, trei titluri naţionale şi multe alte medalii de argint şi bronz cucerite la concursuri de mare anvergură din Europa", continuă tânărul karateka.
Alexandru Palma a obţinut în acest an peste zece medalii cucerite la campionate mondiale, europene şi naţionale.

„Am început cu dreptul la campionatele naţionale de karate din acest an şi mi-a mers bine până acum în toate competiţiile la care am participat. Datorită rezultatelor bune pe plan intern am fost selecţionat în lotul naţional al României. Reprezentarea ţării la mondiale şi europene înseamnă cel mai mult pentru orice sportiv", recunoaşte Palma.

Are centura neagră cu 1 DAN

Artele marţiale nu sunt în esenţă sporturi, însă spiritul de competiţie şi pregătirea fizică duc la o sănătate perfectă, dar şi la o disciplină de fier a practicanţilor.

Artele marțiale au fost create cu scopul de a oferi oamenilor posibilitatea de a se apăra, dar şi pentru a obţine un echilibru. În afara stilului de bază, kumite, care însemnă luptă directă cu adversarul, Alexandru Palma a participat şi la stiluri Wado Kai sau SKDUN.


"Am centura neagră cu 1 DAN. Pentru a ajunge aici trebuie să treci peste anumite examene în faţa unor comisii din care fac parte mari maeştri. Am doar 16 ani şi îmi doresc să fiu cel puţin la fel de bun şi în competiţiile ce urmează şi de acum încolo. M-au călit marile turnee internaţionale, dar şi stagiile de pregătire pe care le-am făcut cu loturile naţionale", mărturiseşte sportivul originar din Panciu.


întrebări şi răspunsuri


Cât de mult de maturizează o participare la campionatele mondiale?


Enorm. Este tot ce îţi doreşti să faci atunci când te apuci să faci un sport. M-am antrenat cu mulţi sportivi de valoare din întreaga lume, în multe stagii de pregătire. M-am întâlnit cu mari maeştri de la care am numai de învăţat. Devii mai sigur pe tine.

Ce reprezintă karate pentru tine?

Este un mod de viaţă. Îmi place ce fac. Am avut norocul să văd multe locuri frumoase din lumea asta datorită atelor marţiale. Fiind component al lotului naţional al României merg la fiecare turneu şi chiar dacă nu am timp să vizitez totul în oraşul unde se susţine concursul mă pot uita la locurile mai importante.

Ce îi place

Secretul succesului este munca. Pentru a face performanţă, este obligatoriu să faci mari sacrificii. Eu sunt un tip direct căruia îi place adevărul şi lucrurilor spuse în faţă, nu pe ocolişuri. Pot fi considerat un tip încomod pentru asta, dar este mai bine să fii corect decât să vrei să-i mulţumeşti pe toţi.

ce nu-i place

Minciuna şi mizeria. Am întâlnit multe persoane fără coloană vertebrală. Niciodată nu mi-a plăcut să mă plâng. Am strâns din dinţi atunci când lucrurile nu mergeau. Îi evit cât pot de mult pe cei care caută să facă rău.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite