Portret/ Alexandra Ştefan, micuţa balerină de la Palatul Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Alexandra Ştefan
Alexandra Ştefan

Graţioasă şi energică, Alexandra Ştefan se bucură la maximum de vârsta pe care o are, zânele şi prinţesele fiind centrul universului său. Pe lângă orele petrecute la Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7 din Focşani, acolo unde se înţelege de minune cu toţi colegii, care de altfel o alintă „Prinţesa", Alexandra se dedică şi cursurilor de dans.

La vârsta de doar trei ani şi jumătate părinţii au înscris-o la Palatul Copiilor, profesoara Violeta Necula fiind cea care a iniţiat-o în frumoasa lume a dansurilor moderne. Este pasionată de toate stilurile de dans, de la cele tematice până la cele populare, însă pentru balet are sentimente aparte.

„Îmi place foarte mult baletul, deoarece este un dans mai sensibil care mă ajută să pătrund în lumea prinţeselor pe care le ador. În plus, doamna profesoară, pe care o iubesc foarte mult, mă învaţă multe lucruri noi şi frumoase, iar uneori ne mai lasă să ne jucăm şi să vorbim între noi. De fiecare dată, aştept cu nerăbdare să mă duc la cursurile de dans", mărturiseşte fetiţa care moşteneşte pasiunea pentru balet de la mama sa, fostă elevă a Palatului Copiilor.

Extrem de talentată, Alexandra Ştefan a cucerit mai multe festivaluri locale şi naţionale de dans, la care a participat atât alături de grup, cât şi individual. Pe locul întâi s-a clasat la Festivalul Naţional de Dans „Steluţele Dansului" de la Râmnicu Sărat, dar şi la concursurile „Flori pentru mama" şi „Pe-o Gură de Rai", organizate în municipiul Focşani.

Miss Primăvara

Alexandra nu se bucură de succes doar în ceea ce priveşte dansul, concursurile de frumuseţe fiind un alt domeniu în care a început să exceleze.
„Trei ani la rând am participat la spectacolul 'Ritmurile Copilăriei' din Focşani şi de fiecare dată am luat titlul de Miss Primăvara. Îmi place să fiu pe scenă şi să port costumaţii şi coroniţe de prinţesă", mai spune micuţa balerină.

Deşi este foarte ataşată de colectivul de la grădiniţă, Alexandra îşi doreşte foarte mult să meargă la şcoală pentru a putea învăţa cât mai multe lucruri noi.

„Fratele meu mai mare m-a învăţat să scriu câteva cuvinte şi pot spune că de-abia aştept să merg la şcoală anul viitor. Când o să fiu în clasa întâi o să încep şi cursurile de pian sub îndrumarea unui profesor de la Şcoala „Ştefan cel Mare", pentru că muzica este o altă pasiune de-a mea. Dar tot baletul rămâne mai aproape de sufletul meu", conchide Alexandra Ştefan.

Întrebări şi răspunsuri

Cum te înţelegi cu colegii de la Palatul Copiilor?


Mă înţeleg foarte bine cu ei, suntem un grup unit şi de fiecare dată merg cu mare drag la cursurile de dans, mai ales că doamna profesoară Necula este foarte înţelegătoare cu noi. Uneori, chiar îmi place să-mi ajut colegele mai mici la balet.

Ce personaj de desene animate şi ce prinţesă îţi place?

Îmi place foarte mult „Frumoasa din Pădurea Adormită", mai ales atunci când cântă în pădure. De asemenea, sunt înnebunită după balerina „Barbie Mariposa", deoarece dansează foarte frumos şi are aripi de zână.

Ce-i place

Îmi place să mă uit la desene animate, să construiesc diverse figurine din cărămiduţe lego, împreună cu fratele meu mai mare, să mă joc cu colegii de la grădiniţă, să mă plimb cu bicicleta prin parc şi să desenez. De asemenea, iubesc animalele, am acasă un peşte, o pisică şi un câine. Sunt pasionată de păpuşile Disney şi Barbie, am o întreagă colecţie.

Ce nu-i place

Nu-mi plac copiii răi care nu iubesc animalele sau vorbesc urât şi nu suport certurile dintre adulţi.

Profil

Născută. 23 octombrie 2004, Focşani
Studii. Grădiniţa cu Program Prelungit Nr. 7
Familie. Doi fraţi
Pasiune. Desenele animate

Focşani



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite