Alexandra Stanciu a cucerit Bulgaria cu vocea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cântă, dansează şi joacă teatru. Debordează de energie, îi place să fie alături de prieteni, să călătorească şi să se bucure de natură.

Alexandra Stanciu adoră să fie pe scenă şi să transmită publicului bucuria de a cânta. A început să studieze muzica la vârsta de patru ani, sub îndrumarea profesorului Manea de la Palatul Copiilor şi odată cu înscrierea la Şcoala „Ştefan cel Mare" din muncipiu s-a orientat şi către pian.

Din dorinţa de a-şi dezvolta talentul cu care a fost înzestrată, Alexandra s-a alăturat Şcolii ViaMusic, acordând o atenţie deosebită cursurilor de canto.

„Doamna profesoară Aurelia Vaida îmi este alături încă din clasa întâi şi mă ajută foarte mult. Îi mulţumesc pentru tot ceea ce face şi mă bucur enorm că am avut şansa de a o întâlni", mărturiseşte tânăra.

Zeci de trofee

Cu multă muncă, determinare şi ambiţie, Alexandra a reuşit să obţină performanţe deosebite la concursurile şi festivalurile naţionale şi internaţionale de muzică. În Bulgaria, a luat premiul I la festivalul „Dunav Stars", acolo unde s-a întrecut cu tineri talentaţi din întrega Europă, iar la concursul „Sarandev" s-a clasat tot pe prima poziţie. Tot pe tărâmul bulgăresc, focşăneanca a primit trofeul pentru prestaţia excepţională din cadrul competiţiei „Coroana de TarnovGrad".

Şi în ţară, vocea Alexandrei a făcut furori la o sumedenie de spectacole. Participările la concursul „Fiero" din Bucureşti şi la Festivalul Internaţional „Armonia" i-au adus două trofee. Şi alături de grupul de copii „ViaMusic Junior", Alexandra s-a bucurat de un real succes.

„La festivalul Armonia am luat premiul doi alături de colegii mei Cătălin Mateiu, Luiza Nedelcu, Alexandra Perjaru şi Andra Roşca, iar la Mugurii Vrânceni, spectacol desfăşurat în Focşani, am luat trofeul", povesteşte Alexandra.

De asemenea, a primit invitaţii la emisiuni televizate, precum „Dănutz SRL", unde a cântat alături de Nico iar în urmă cu două luni a înregistrat o melodie alături de interpretul Jerryco, cel care colaborează şi cu trupa BUG Mafia. Şi Mihai Trăistariu a fost plăcut impresionat de vocea minunată a Alexandrei, de aceea nu a ezitat să facă un duet.

Tânăra interpretă se pregăteşte intens înaintea fiecărui concurs, fiind nelipsită de la repetiţiile zilnice.
„Îmi place foarte mult ceea ce fac, de aceea vreau să dau tot ce am mai bun. De fiecare dată când urc pe scenă mă simt în largul meu, sunt împlinită şi fericită că am şansa de a cânta din suflet pentru public. Consider că spectatorii sunt cei care mă judecă, de aceea la ei trebuie să mă gândesc în primul rând", mai spune Alexandra.

Întrebări şi răspunsuri

1. Ce proiecte de viitor ai?

La jumătatea lunii iunie o să plec în Bulgaria la un concurs de muzică, în iulie voi participa la Mamaia Copiilor, unde voi intra pe scenă de patru ori, cu câte o melodie la fiecare din secţiunile creaţie, interpretare, grupuri mici şi mari. De asemenea, voi cânta la Cerbul Copiilor, iar la începutul lui august voi pleca în Macedonia, la un festival internaţional.

2. Cum reuşeşti să-şi împarţi timpul între muzică şi şcoală?

Trebuie să-mi fac timp pentru toate. Chiar dacă o bună parte din timpul meu o dedic muzicii, nu neglijez şcoala, drept dovadă am luat doar premiul întâi până acum.

Ce-i place

Îmi place foarte mult teatrul. De trei ani, fac parte din colectivul Teatrului Municipal „Maior Gheorghe Pastia" şi am jucat în trei piese, sub îndrumarea domnului Ioan Constantinescu: „Scufiţa Roşie", unde am avut rolul principal, „Cocoşelul Neascultător", unde am fost motănelul şi „Răpirea". De asemenea, îmi place să dansez, chiar am urmat cursuri de dans sportiv şi modern, să mă plimb cu prietenii şi să călătoresc.

Ce nu-i place

Urăsc minciuna şi oamenii prefăcuţi. Nu-mi place să fiu controlată, îmi place să am o anumită libertate şi şi detest să „dau raportul".

Profil
Născută. 29 ianuarie 1997, Focşani
Ocupaţie. Elevă
Studii. Şcoala „Ştefan cel Mare", clasa a VII-a
Familie. Singură la părinţi

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite