VIDEO Aleşii locali au refuzat blocurile „otrăvite” de care vrea să scape Consiliul Judeţean

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Blocul PSD rămâne deocamdată la Consiliul Judeţean
Blocul PSD rămâne deocamdată la Consiliul Judeţean

Este vorba despre imobilele insalubre din strada Revoluţiei Nr. 17 şi strada Măgura 123, unde Consiliul Judeţean are cazate persoane fără contracte de închiriere, care nu plătesc nici un fel de utilităţi.

Majoritatea USL din consiliul local Focşani nu a putut ieri să-şi impună un proiect privind preluarea în administrare de la Consiliul Judeţean Vrancea a două imobile aflate pe raza municipiului.

Cele două blocuri, de pe strada Măgura 123 şi Revoluţiei 17 se află într-o stare avansată de degradare, sunt locuite de familii cu mulţi copii, care au fost tolerate în toţi aceşti ani de la plata utilităţilor, dar şi de la chirie.

Consiliul Judeţean vrea să le dea primăriei pentru a le repara, aşa cum s-a întâmplat şi în cazul blocului G2, supranumit şi „blocul NATO", ajuns între timp iarăşi o ruină din cauza lumii pestriţe care locuieşte acolo.

Aleşii puterii şi opoziţiei din consiliul local s-au certat mai bine de jumătate de oră pe acest subiect. În vreme ce reprezentanţii USL au plâns pe umerii nevoiaşilor care locuiesc în acele blocuri, reprezentanţii PDL au solicitat ca blocurile să rămână pe mai departe în administrarea Consiliului Judeţean, pentru ca primăria să nu se încarce cu „un balast" .

Supus la vot, proiectul a întrunit 13 voturi pentru şi şase împotrivă, insuficient însă pentru a fi aprobat.

Aleşilor majoritari le-a lipsit un singur vot, cel al consilierului USL Gheorghe Stan, plecat din şedinţă cu puţin timp înainte de dezbaterea proiectului.

Intră pe focsani.adevarul.ro pentru a afla şi alte ştiri din Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite