Copiii moldoveni sunt la fel de graşi ca cei americani/ Vezi aici mărturisirile unei persoane obeze

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Specialiştii au făcut un studiu în şcolile din judeţele Iaşi şi Neamţ care a arătat că 1 din 3 copii are probleme de greutate.Acelaşi studiu a arătat că 1 din 6 copii este obez. Numai luna trecută, la Spitalul de Pediatrie din Iaşi 15 copii din Moldova au fost diagnosticaţi cu obezitate. Medicii recomandă respectarea orei de sport din cadrul programei şcolare şi evitarea mâncărurilor de tip fast food. Fenomenul este răspând

Anual, la Spitalul de Pediatrie „Sfânta Maria" din Iaşi, unitate sanitară ce deserveşte întreaga Moldovă, ajung câte 150 de copii care au probleme de greutate.

Numărul lor a început să crească imediat după 2005, când au apărut şi primele magazine de fast food, iar în prezent medicii sunt alarmaţi de fenomenul care a luat o amploare ca în Occident.

„Putem spune că suntem la nivelul Statelor Unite ale Americii când vorbim de obezitate infantilă. Numărul copiilor care au probleme cu greutatea este dublu faţă de cât era în 2005 şi asta din cauza magazinelor de tip fast food, dar şi din cauza statului excesiv în faţa calculatorului sau a televizorului. Numai în martie am avut 15 astfel de cazuri", spune Carmen Oltean, medic specialist diabetologie pediatrică la Spitalul „Sfânta Maria" Iaşi.

VEZI AICI MĂRTURIILE FILMATE ALE3 UNEI PERSOANE DE 120 DE KILOGRAME

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite