Focşani: Ajutoarele de la UE, în magazinul primarului

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Edilul din Câmpineanca, Ştefan Paraschiv, a depozitat ajutoarele date de Uniunea Europeană pentru săracii din comuna pe care o păstoreşte în propriul magazin. Cu pretextul că nu are suficient spaţiu de depozitare în Primărie, fostul comerciant a apelat la vechiul său magazin pe care l-a abandonat după ce a devenit primar.

Aşa că şi-a făcut stivă de făina, zahăr şi biscuiţi "comunitari" în propriul butic.

În timp ce alte primării au împărţit de mult timp ajutoarele, în Câmpineanca nici nu au fost întocmite listele cu beneficiari.

"Am adus aici în sediul de la magazinul meu ajutoarele pentru că nu aveam loc la Primărie. Avem şase tone de făină, peste 600 de kg de biscuiţi şi tot cam atât zahăr. Sunt toate primite de la Uniunea Europeană pentru oamenii cu venituri reduse. Avem peste 400 de astfel de persoane aici în comună dar abia acum facem listele. Mai trebuie să primim paste şi mălai", ne-a declarat edilul.

Capital de imagine?

Primarul din Cîmpineanca nu ne-a putut preciza însă perioada în care va începe distribuţia alimentelor către beneficiari, acestea fiind utilizate de regulă de mulţi primari din judeţ pentru a obţine capital de imagine în perioada alegerilor electorale.

"Şi eu trebuie să primesc ajutoare. Am auzit că au venit şi că sunt la magazinul primarului. Să le ţină unde vrea, numai să ni le dea. Dar nu ne-a spus nimeni nimic când le vom primi, nu ne-a anunţat că au venit. Le-am văzut eu acolo că are magazinul arhiplin de făină şi biscuiţi din ăia. M-am uitat prin geam", ne-a spus Florin Ţuţuianu, unul dintre beneficiarii ajutoarelor alocate pentru comuna Cîmpineanca.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite