Agricultorii de la Propact s-au întâlnit cu conducerea Ministerului Agriculturii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Aceştia au fost primiţi de unul dintre secretarii de stat, discuţiile atingând mai multe probleme cu care se confruntă agricultorii din judeţ.

Delegaţia vrânceană a fost condusă de liderul Propact Vrancea, Costel Ichim şi de alţi doi membri ai Sindicatului Ţăranilor, Manole Toader şi Constantin Crăciun.

„Am discutat despre soarta fermierilor mici şi mijlocii, dar şi despre continuarea lucrărilor la Canalul Siret - Bărăgan, un proiect prin care se poate iriga prin inundare, fără consum de energie electrică şi care avantajează ţăranul simplu să-şi irige culturile fără să plătească", a precizat Manole Toader.

La rândul său, Constantin Crăciun, cunoscut şi sub numele de „Ţăranul Sărac", a adus în atenţie problema ţăranilor care nu-şi pot vinde produsele în piaţă.

"Am propus înfiinţarea unei pieţe ţărăneşti, unde să fie vândute produse bio, dar unde îşi pot valorifica produsele atât ţăranii producători, cât şi comercianţii. Am cerut ca toţi comercianţii să fie verificaţi de Direcţia Agricolă", a spus Constantin Crăciun.

Delegaţia de sindicalişti vrânceni a mai discutat cu conducerea Ministerului Agriculturii soarta Staţiunii de Cercetare de la Odobeşti, unde pe cele 340 de hectare se doreşte reînfiinţarea unor plantaţii de cercetare viticole şi pomicole care ar putea aduce 500 de noi locuri de muncă.

Intră pe focsani.adevarul.ro ca să afli toate informaţiile zilei!

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite