"Ţapul Boc", adus în lanţuri la protestul agricultorilor din Vrancea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 300 de cultivatori de cereale dar şi crescători de animale din mai multe comune ale judeţului au mărşăluit astăzi timp de două ore pe bd - ul Bucureşti cu tălăngi în mână, utilaje şi pancarte cu mesaje critice la adresa autorităţilor.

„Atenţie! Astăzi inmormântăm agricultura!", aşa i-au întâmpinat astăzi agricultorii angajaţii Prefecturii. După marşul de protest pe stradă, aceştia au pichetat Prefectura solicitând alinierea politicilor agricole româneşti la cele europene, energie electrică la preţ de producător şi facilitarea obţinerii de credite bancare pentru agricultori.

Protestatarii au venit la oraş şi cu un ţap fără coarne şi „răpănos", botezat mai mult decât sugestiv "Boc" şi dichisit cu o pereche de ochelari roz bombon, dar şi cu celebra oaie Frumuşica, al cărei stăpân a fost primul donator din Vrancea la fondul "Solidaritatea" al bugetarilor. Pentru a ilustra momentul şi mai bine, protestatarii au montat într-o maşină o cruce şi un sicriu.

 „Vrem ca Guvernul să nu mai suspende subvenţia la hectar. Acum noi primim doar 22 de euro de la Uniunea Europeană dar trebuia să mai primim 94 de euro de la Guvern. Murim cu toţii aşa", spune Constantin bazon, preşedintele Asociaţiei Cultivatorilor de Cereale şi Plante Tehnice Vrancea.

Focşani



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite